EXCLUSIV  Ministerul Educaţiei, probleme ANTICE. Liviu Pop: A venit şi ministrul ăsta. Îl mai aburim, stăm liniştiţi aici

Vineri, 7 iulie, Liviu Pop, ministrul Educației Naționale, invitat la interviurile DC News, a vorbit despre mai multe subiecte, printre acestea numărându-se unele probleme pe care le-a numit "antice". De asemenea, a spus că, în trei luni de zile, faţa Ministerului Educaţiei va fi schimbată.

Întrebat ce probleme a găsit la minister, Liviu Pop a făcut următoarele precizări: „Sunt nişte probleme, dacă le pot numi aşa, antice şi sunt probleme de moment. Când spun probleme antice, sunt cele legate de organizarea internă a ministerului, unde în şase luni de zile şi domnul Năstase a încercat să deblocheze anumite cutume, dacă le putem spune aşa, şi unde lucrurile merg spre bine. În cealaltă parte, sunt probleme de etapă, iar prioritatea zero, aşa cum am declarat-o ieri, în cadrul şedinţei de Guvern, este problema manualelor şcolare pentru clasa a V-a. Urmează să edităm manualele pentru clasa a V-a şi să formăm cadrele didactice care urmează să predea la clasa a V-a."

În legătură cu măsurile programului de guvernare, a spus că „s-au întârziat foarte multe", însă „nu toate au depins doar de Ministerul Educaţiei". „Sunt măsuri interministeriale, pe care trebuie să le luăm. Sunt în întârziere anumite puncte din programul de guvernare, putem să le recuperăm şi ne străduim să le recuperăm. De altfel, şi transferul autorităţii de la domnul ministru Năstase către mine l-am făcut, mă consult cu dânsul aproape zilnic, pentru că sunt nişte lucruri demarate şi trebuie să vedem cine a întârziat aceste măsuri. De aceea v-am spus că sunt probleme antice în Ministerul Educaţiei, unde unii colegi de-ai mei din minister au fost învăţaţi că, lasă, mă, că merge aşa, a venit şi ministrul ăsta, o să plece, va veni următorul, îl mai aburim, stăm liniştiţi aici. Nu se mai poate. Vă dau un exemplu simplu: nu avem la nivelul Ministerului Educaţiei o comisie de disciplină. Încercăm să o facem pentru angajaţi. (...) Într-un termen rezonabil de trei luni de zile, vom schimba faţa şi atitudinea Ministerul Educaţiei şi a unor angajaţi din Ministerul Educaţiei", a spus Liviu Pop.

[citeste si]

Răspunsul complet poate fi ascultat în filmarea de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel