Ministerul Educaţiei: 44,47%, procentul de promovabilitate la Bacalaureat

AFISARE REZULTATE BACALAUREAT - IASI
AFISARE REZULTATE BACALAUREAT - IASI

Procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie, la nivel naţional, este de 44,47 la sută înainte de soluţionarea contestaţiilor, anunţă reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Rezultatele obţinute de absolvenţii claselor a XII-a la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2011, au fost afişate duminică, la toate centrele de examen din ţară, iar rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi anunţate pe 8 iulie.

La prima sesiune de Bacalaureat de anul acesta s-au înscris peste 200.000 de candidaţi, iar potrivit Ministerului Educaţiei, 661 au fost eliminaţi în timpul testelor, pentru fraudă. Aceştia nu vor mai putea susţine testul în sesiunea din toamnă şi nici în cea din vara lui 2012.

În perioada 11-15 iulie vor avea loc înscrierile pentru sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat 2011, care se va desfăşura în perioada 22 august-2 septembrie. Bacalaureatul are trei probe orale şi trei scrise. Elevii care au urmat liceul în altă limbă decât româna vor susţine, în plus, o probă orală şi una scrisă de limbă maternă.

Prima probă a examenului a celei de-a doua sesiuni de bacalaureat, cea de evaluare a competenţelor de comunicare orală în limba română, se va desfăşura în perioada 22-23 august, fiind urmată de proba orală la limba maternă în intervalul 22-24 august. Între 23 şi 24 august va fi susţinută proba orală de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţionala, urmând ca proba de evaluare a competenţelor digitale să aibă loc în perioada 25 -26 august.

Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, va avea loc la 29 august, urmând ca celelalte trei să se desfăşoare în intervalul 30 august-2 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel