Ministerul Economiei, BRUA, angajări masive

Bogdan Cotigă / 19 oct 2018 / 19:12 Salveaza PDF Comentarii
Gaze naturale
Descriere foto: Gaze naturale

Aproximativ 500 de muncitori lucrează, în prezent, pe 17 şantiere, pentru proiectul gazoductului BRUA, în lungime de 500 de kilometri, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, însoţit de directorul general al Transgaz, Ion Sterian, a efectuat la finalul acestei săptămâni o vizită de lucru pe şantierul BRUA din zona Nodului Tehnologic Podişor din judeţul Giurgiu. 'Cu prilejul vizitei de lucru, Ministrul Economiei a fost informat în legătură cu faptul că, în prezent, se lucrează pentru proiectul BRUA pe 17 şantiere, fiind implicaţi un număr total de aproximativ 500 de muncitori în această fază a construcţiei, lucrările fiind în grafic. Întrucât lungimea aproximativă a gazoductului este de 500 de kilometri, proiectul este împărţit în 100 de tronsoane a câte 5 kilometri de fir linear (conductă de gaze) pe fiecare tronson', se precizează în comunicatul citat.

Ministrul Adrușcă a fost pe teren

Ministrul Andruşcă s-a întâlnit cu echipa care coordonează lucrările de la punctul de lucru Podişor şi a verificat stadiul lucrărilor la staţia de comprimare Podişor şi la gazoductul BRUA. La punctul de lucru de la Podişor, Transgaz are contractate lucrări pe trei şantiere: staţia de comprimare Podişor, şantierul pentru gazoduct şi cel pentru nodul Podişor. 'Dezvoltarea proiectului BRUA de către Ministerul Economiei, prin Transgaz, este un succes incontestabil. Acest proiect este unul de importanţă deosebită pentru securitatea energetică a României şi este considerat un proiect strategic şi pentru Uniunea Europeană. Mă bucur să constat că lucrările sunt în grafic şi doresc să-l felicit pe domnul director general Sterian şi echipa sa pentru modul în care gestionează BRUA. Cifrele proiectului sunt cu adevărat impresionante: 3 staţii de comprimare la Podişor, Bibeşti şi Jupa, aproximativ 500 de kilometri de conductă, peste 500 de oameni care lucrează în toate punctele de lucru în prezent, număr care este aşteptat să crească în viitor, zeci de mii de metri cubi de pământ şi sute de tone de materiale de construcţii. Avem toate motivele să fim mândri de efortul şi implicarea muncitorilor şi inginerilor români', a declarat ministrul Economiei. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22