Ministerul de interne, migrația, prioritate pentru Preşedinţia Română a Consiliului UE

Bogdan Cotigă / 06 dec 2018 / 12:14 Salveaza PDF Comentarii
poza cu caracter descriptiv
Descriere foto: poza cu caracter descriptiv

Printre priorităţile pe componenta de afaceri interne a Preşedinţiei Române a Consiliului UE se numără continuarea unor dosare importante aflate în prezent în lucru, precum migraţia, gestionarea frontierelor externe şi consolidarea securităţii interne a Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al MAI. 

România preia de la 1 ianuarie 2019 Preşedinţia Consiliului UE. Ministerul Afacerilor Interne va coordona componenta de afaceri interne a Consiliului JAI. Reuniunea Consiliului JAI care se desfăşoară joi la Bruxelles este ultima sub egida Preşedinţiei austriece, urmând ca de la 1 ianuarie 2019 până la 30 iunie 2019, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene să fie deţinută de România, reaminteşte MAI. 'Programul asumat de MAI pentru perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019 este prezentat la Bruxelles de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, şi are printre priorităţi consolidarea securităţii interne a Uniunii, gestionarea frontierelor externe, migraţia şi combaterea radicalizării on-lineRomânia, se arată în comunicat. ''Un aspect foarte important în domeniul migraţiei şi gestionării frontierelor externe este reprezentat de întărirea rolului Frontex, ceea ce înseamnă sporirea capabilităţilor umane şi logistice pe care statele membre le pun la dispoziţia acestei agenţii europene.

Acțiuni de contracarere a terorismului online

Alte dosare pe care Ministerul Afacerilor Interne din România le va trata cu prioritate pe timpul deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE sunt cele reprezentate de combaterea conţinutului terorist din mediul on-line şi dezvoltarea la nivelul UE a principiului community policing'', precizează MAI. În privinţa contracarării radicalizării teroriste în mediul on-line, susţine MAI, sunt discuţii importante inclusiv cu marile companii care administrează reţelele de socializare şi se caută soluţii pentru un regulament european prin care statele să poată bloca acest conţinut atunci când el apare. Conceptul de community policing este o iniţiativă a Ministerului Afacerilor Interne menită să uşureze relaţionarea dintre forţele de ordine şi comunităţile de expaţi aflate în statele membre ale Uniunii Europene. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.81