Ministerul de Externe german a trimis un consilier de top la Teheran

Un reprezentant de rang înalt din cadrul Ministerului de Externe al Germaniei a purtat joi discuţii la Teheran cu ministrul-adjunct de externe al Iranului, Seyed Abbas Araghchi, au informat oficiali de la Berlin, potrivit dpa.

Şeful diplomaţiei germane Heiko Maas a decis să-l trimită la Teheran pe Jens Ploetner, unul dintre consilierii săi de top, în condiţiile tensiunilor în creştere între SUA şi Iran, a anunţat Ministerul de Externe german, confirmând astfel o informaţie a cotidianului Sueddeutsche Zeitung.

Ploetner şi Araghchi se cunosc din perioada în care erau implicaţi în negocierile pentru încheierea în 2015 a acordului dintre Teheran şi marile puteri asupra programului nuclear iranian, potrivit Ministerului de Externe german.

Diplomaţia germană a descris situaţia din regiune ca fiind extrem de gravă, adăugând că există "un pericol real de escaladare, ca rezultat al unor potenţiale neînţelegeri sau al unui incident".

În cursul lunii mai, Iranul a anunţat că se va retrage parţial din acordul nuclear, la exact un an după ce preşedintele Donald Trump a decis să retragă SUA din acest acord şi a introdus sancţiuni economice dure la adresa Teheranului.

Preşedintele american Donald Trump acuză Iranul că urmăreşte în continuare să producă arme nucleare, destabilizând Orientul Mijlociu şi situaţia din Golf şi promovând terorismul. Administraţia Trump şi-a sporit presiunea asupra Teheranului în ultimele 10 zile şi şi-a consolidat prezenţa militară în Golf, informând cu privire la pregătiri iraniene pentru un eventual atac împotriva intereselor SUA în regiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel