Ministerul Cercetării nu blochează laserul de la Măgurele

Ministrul Cercetării şi Inovării, Nicolae Hurduc, a răspuns, miercuri, unor acuzaţii apărute în spaţiul public şi a subliniat că ministerul nu blochează dezvoltarea laserului de la Măgurele.

"Ministerul Cercetării este acuzat că blochează cea de-a doua etapă a laserului, este vorba despre achiziţia echipamentului de raze gamma. Este al doilea echipament important, pe care trebuia să îl achiziţioneze Institutul Naţional pentru Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei". Suntem somaţi să semnăm act adiţional, să deblocăm situaţia. Ministerul nu poate face aşa ceva", a declarat Hurduc la Parlament.

Potrivit acestuia, Ministerul Cercetării are rol de coordonare în acest proiect.

"Este un contract comercial între Institutul Naţional pentru Fizică şi Inginerie Nucleară şi partenerul Eurogamma. Este un consorţiu european. Noi nu putem interveni în niciun fel. Noi am avut şi avem în continuare rol de mediator în acest conflict care a apărut între Eurogamma şi institut, în sensul că eu am luat legătura cu ambasadorii din Italia şi Franţa, încercăm să găsim nişte soluţii comune, să deblocăm această situaţie. Însă mai mult decât rol de mediator noi nu putem avea, să fie foarte clar lucrul acesta. În ceea ce priveşte modul de operare, aparţine Institutului de la Măgurele", a explicat ministrul Hurduc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel