Ministerul Apărării, poveste impresionantă: Soție de militar, o mândrie dar...

Ministerul Apărării a publicat pe pagina de Facebook o poveste despre diferența între datorie și respectul unui militar pentru soția sa și cum pot fi îmbinate aceste două aspecte în viața ofițerului Sergiu Irimie.

"Soție de militar, o mândrie dar... Trebuie să știi, în primul rând, că prima mare iubire a unui militar este țara lui! Înaintea jurământului vostru din fața altarului, el a jurat să își apere țara cu prețul vieții lui.

Și jurămintele, pentru militari, sunt sacre...Uniforma, care îi vine atât de bine, îi cere sacrificii: va răspunde la telefon și noaptea când e chemat la serviciu, va trebui să își ceară aprobare pentru a părăsi garnizoana atunci când vă propuneți un weekend mai departe, va fi de serviciu de Crăciun sau de Revelion, va pleca săptămâni și luni întregi în tabere de instrucție în țară, va pleca în misiuni în Teatrele de Operații, își va da viața pentru a salva un coleg dacă situația îi impune...

Și, de cele mai multe ori, nu el este cel care suferă cel mai tare ci familia lui, soția, copiii, părinții, care trebuie să înțeleagă că prima mare iubire a unui militar este țara sa. O soție de militar merită la fel de mult respect ca și soțul ei!", au scris reprezentanții ministerului pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel