Miniștri guvern Cioloș. Lider prezent la consultările cu Iohannis, mesaj clar - EXCLUSIV

Președintele Uniunii Studenților din România (USR), Alexandru Bîndar, unul dintre liderii care au fost prezenți la discuțiile dintre Klaus Iohannis și societatea civilă, a avut o reacție după ce președintele l-a desemnat premier pe Dacian Cioloș.

Alexandru Bîndar, contactat de DC News, a răspuns unor întrebări legate de viitorul Guvern, odată cu numirea lui Dacian Cioloș. 

DC News: Cum vezi desemnarea lui Dacian Cioloș drept premier de către Klaus Iohannis?

Alexandru Bîndar: Nominalizarea domnului Cioloș se încadrează în tiparele pe care noi, cei care am fost la consultări, le-am trasat. Experiența profesională și relațiile externe foarte bune îl recomandă pentru această poziţie.

DC News: Consideri că președintele a păcălit Piața Universității odată cu nominalizarea lui Dacian Cioloș drept premier?

Alexandru Bîndar: Nu consider acest lucru pentru că domnul Dacian Cioloș a avut rezultate, însă le-a avut la nivel european și rămâne să vedem cum se va adapta la administrația de tip românesc. Vom vedea după formarea cabinetului dacă a ascultat vocea străzii.

VEZI ȘI: Dezvăluiri în exclusivitate. Un lider spune ce s-a întâmplat la Cotroceni, în ziua consultărilor cu Iohannis

DC News: Mai au românii, în aceste condiții, de ce să iasă în stradă?

Alexandru Bîndar: Acum nu cred că au motive să iasă în stradă, însă dacă nu confirmă așteptările românilor, cu siguranță va fi taxat public. Oamenii nu mai au răbdare și trebuie să se vadă rezultate imediate. Sunt premize, însă până nu se confirmă, îmi rezerv dreptul de a fi uşor sceptic. Aștept să văd cum va gestiona atât din punct de vedere administrativ, cât și în ceea ce privește sprijinul Parlamentului, această situaţie de criză.

[citeste si]

Cine este Dacian Cioloș

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, numele premierului desemnat, la aproape o săptămână de la demisia lui Victor Ponta şi după organizarea, în premieră, a două runde de consultări, având loc inclusiv discuţii cu societatea civilă, pe fondul valului de proteste. Propunerea preşedintelui este Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş, nominalizat de Klaus Iohannis pentru postul de premier, a fost comisar european pentru Agricultură în perioada 2010-2014, realizând prima reformă a Politicii Agricole Comune, iar după încheierea mandatului de comisar a fost numit consilier special al preşedintelui Comisiei Europene.

Dacian Cioloş, de profesie inginer agronom, a devenit comisar pentru Agricultură în 2010, ducându-şi mandatul la bun sfârşit în noiembrie 2014. În luna iulie a acestui an, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a numit pe Cioloş în funcţia de consilier special pentru securitate alimentară.

El a fost ministru al Agriculturii din octombrie 2007 şi până în decembrie 2008, în Guvernul Tăriceanu, păstrând însă permanent o reputaţie de tehnocrat.

Între 2005 şi 2007, Cioloş a fost consilier al ministrului Agriculturii, reprezentând totodată România în comisia specială a Consiliului Uniunii Europene pe tema Agriculturii.

Anterior, între 2002 şi 2003, Dacian Cioloş a lucrat pentru Delegaţia Comisiei Europene în România, pregătind implementarea SAPARD în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel