Urmărește emisiunea live


Minerii de la Roșia Montană protestează. Vor intra în subteran

154150_articol
154150_articol

Premierul Victor Ponta a reușit, duminica trecută, să-i convingă pe cei 33 de mineri care protestau pentru începerea proiectului minier de la Roșia Montană, să iasă din subteran. Duminică, ei vor protesta și se vor bloca în mină, pentru două ore. Protestatarii au invitat și reprezentanţii presei să li se alăture pentru a vedea condiţiile din interior.

Sindicatul 'Viitorul Mineritului' din Roşia Montană a anunţat că minerii vor intra în subteran pentru a susține crearea locurilor de muncă în minerit. Ei vor fi susținuți de mii de oameni, care sunt aşteptaţi în localitatea din Munţii Apuseni, scrie Agerpres.

"Prin acest gest, minerii doresc ca toată ţara să vadă că în subteran, în galeria Cătălina-Monuleşti, condiţiile sunt dure: la un 1 kilometru sub pământ, temperatura este de maximum 6 grade, umiditatea este extrem de ridicată, nu există lumină naturală iar nivelul de oxigen este foarte scăzut", se menţionează în comunicatul Sindicatului 'Viitorul Mineritului'.

În același timp, minerii invită protestatarii din Piaţa Universităţii la un dialog, ca de la român la român, despre locurile lor de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel