Mineri în greva foamei în fața Guvernului. Lider sindical: Pur și simplu ne aruncă în stradă

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Mai mulți mineri au intrat din această dimineață în greva foamei în fața Guvernului. Ei spun că de două săptămâni se tergiversează un proiect de lege privind reducerea vârstei de pensionare. 

Șapte mineri din cadrul Compleului Energetic Oltenia protestează de astăzi în București, relatează Antena 3. Minerii intră în greva foamei până când cineva îi va asculta iar revendicările sunt îndeplinite. 

Oamenii sunt nemulțumiți de lipsa de reacție din partea guvernanților față de reducerea vârstei de pensionare de la 65 la 55 de ani. 

”Am venit într-un număr mai mic pentru a atrage atenția Guvernului că avem un proiect de lege PLX 75/2021 prin care se cere reducerea vârstei de pensionare. Compania noastră, Complexul Energetic Oltenia, se află într-un proces de restructurare. Sunt niște directive europene prin care se pot obține fonduri pentru reducerea vârstei de pensionare. Noi dorim trecerea în grupă specială de la vârsta standard, dar numai a angajaților care lucrează în producție. La noi situația este foarte grea, nu există investiții, etc. (...) Am venit pentru că acest proiect al nostru se tergiversează pentru că doi parlamentari de Gorj nu doresc reducerea vârstei de pensionare. Vor ca noi să rămânem forță de muncă ieftină pentru firmele lor. Sunt oameni care au boli de inimă, au stenturi pe la inimă, la vârsta de 55 de ani. Parlamentarii spun că impactul financiar este foarte mare, dar este o directivă europeană care spune că unitățile miniere care se află într-un program de restructurare pot beneficia imediat de un ajutor de stat pentru reducerea vârstei de pensionare și alte facilități. În Polonia, minerii când sunt restructurați li se dă 26.000 de euro, li se acordă alte facilități să găsească alt loc de muncă. La noi pur și simplu ne aruncă în stradă. Vor veni mai mulți mineri aici în greva foamei dacă nu se vor lua măsuri”, a declarat Nicu Bunoaică, lider sindical. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel