Minerii din Valea Jiului, protest încheiat. Radu Tudor, reacţie nervoasă: M-am săturat

Radu Tudor îi critică pe guvernanţi. Sursa: Captură video
Radu Tudor îi critică pe guvernanţi. Sursa: Captură video

Jurnalistul Radu Tudor a avut o răbufnire la adresa oficialităţilor după ce protestul de la Mina Lupeni s-a încheiat şi zecile de mineri, care au fost blocaţi în subteran o săptămână, au ieşit la suprafaţă. 

"Se vorbeşte de foarte mult timp despre faptul că aceste mine de cărbune sunt nerentabile, că trebuie schimbat coşul de energie, că trebuie să renunţăm la energia poluantă. Cine a gândit dintre cei care au condus ministerul Energiei să deschidă o companie în care să fie angajaţi toţi aceşti mineri pentru a produce energie curată şi verde. Statul român a pus la cale o strategie de atragere de fonduri europene în aşa fel încât să creăm o companie de stat care să ducă la apariţia unor câmpuri de eoliene care să fie construite şi întreţinute de aceşti mineri? 

S-a gândit cineva să îi angajeze pe mineri în nişte companii de construcţii pentru a schimba ţara la faţă? S-a gândit cineva ca oamenii aceştia să fie supuşi unui program de reconversie profesională, ca să aibă o şansă mai bună, să nu se mai baricadeze în subteran, disperaţi că nu îşi primesc drepturile şi că nu au ce să ducă acasă? E un conflict de muncă care s-a încheiat azi, s-a semnat un acord cu ministerul Muncii. Mâine va fi altul", a spus Radu Tudor la Antena 3. 

VEZI ŞI Minerii din Mina Lupeni au ieșit din subteran GALERIE FOTO/ Video

"Fiecare îşi face şcoala pe viaţa noastră. M-am săturat"

Jurnalistul a spus că problema persistă an de an şi că, la fiecare schimbare de Guvern, vin oameni nepregătiţi să înfrunte aceste probleme. 

"Vorbim de 30 de ani de aceste probleme, şi vin alţii la putere şi o iau de la capăt. Toţi cei care vin nu îşi cunosc lecţia. Şi o luăm de la capăt cu fiecare. Iar grevă, iar salarii neplătite, iar probleme, iar blocări în subteran, iar discuţia cu închiderea minelor fără să apară o oportunitate în una din multele companii de stat româneşti care au nevoie de forţă de muncă. Ne-am plâns ani de zile că nu avem forţă de muncă şi trebuie să aducem vietnamezi şi indieni. Nicio problemă, cum românii se duc în Spania, să vină şi vietnamezii aici. Nu asta e problema! Ideea este că statul român nu e capabil să înţeleagă şi să aplice măsuri economice banale. 

Statul poate să investească în crearea de energie verde, energie eoliană. Nimic din toate astea nu se întâmplă. Revenim la minele înfundate cu mineri disperaţi. Când va veni următorul ministru al Energiei, o vom lua de la capăt. Pentru că fiecare îşi face şcoala pe viaţa noastră şi pe ţara noastră. În loc să fie aleşi şi numiţi oameni competenţi, vin tot felul de nechemaţi, care nu plătesc salariile oamenilor care muncesc, care nu le oferă o şansă. Există undeva o supraofertă de forţă de muncă şi în alte părţi o criză de forţă de muncă. Poţi să faci nişte mecanisme şi să duci oamenii din zona de supraofertă acolo unde e criză de forţă de muncă şi să îi înveţi altceva. Capătă o nouă meserie şi o nouă şansă în viaţă. Cine să facă asta? Că de conflicte între Guvern şi minele din Valea Jiului m-am săturat. Sunt aceleaşi chestiuni nerezolvate de ani şi ani de zile", a mai spus Radu Tudor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel