Mina Lupeni, prăbușire. Ministrul Petcu: Ajutor din partea Guvernului

mineri
mineri

Familiile minerilor afectaţi de surparea de la Mina Lupeni, din Valea Jiului, vor fi sprijinite financiar. 

Ajutorul financiar va fi acordat printr-o hotărâre de guvern ce va fi promovată în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, a anunţat vineri, la Lupeni, ministrul Energiei, Toma Petcu. 

Documentul va fi pregătit împreună cu Ministerul Muncii pentru a fi în concordanţă cu legislaţia muncii. 

"Dorim ca la şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, în regim de urgenţă, să promovăm o hotărâre de guvern pentru acordarea de sprijin financiar pentru familiile care au fost afectate. O să vedem ce ne permite legislaţia muncii, o să lucrăm împreună cu Ministerul Muncii", a declarat Toma Petcu. 

Familia minerului decedat va fi ajutată şi de Complexul Energetic Hunedoara în conformitate cu prevederile din contractul colectiv de muncă. 

Ministrul Energiei a mai spus s-a întâlnit vineri cu minerii care lucrau în subteran la momentul surpării şi că a ţinut să le mulţumească pentru modul în care s-au implicat în operaţiunile de salvare, intervenţia finalizându-se în circa 12 ore, scrie Agerpres.

El le-a comunicat ortacilor că starea de sănătate a minerului internat la spitalul din Bucureşti are un pronostic rezervat, însă cu o evoluţie favorabilă. Rănitul se află la Terapie Intensivă şi nu poate fi vizitat încă de familie. 

Minerul internat la spitalul din Petroşani prezintă o contuzie la gleznă, starea de sănătate fiind una bună. 

În ceea ce priveşte înmormântarea minerului decedat în subteran, compania şi sindicatul vor depune toate eforturile pentru a sprijini familia acestuia. 

Trei mineri au fost prinşi în subteran, joi după amiază, în urma unui accident la Exploatarea Minieră Lupeni. Ei au fost scoşi noaptea trecută, dar unul dintre ei a fost găsit decedat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel