EXCLUSIV  Militarizarea DIPI, atacată cu memoriu. Se dorește sesizarea Curții Constituționale

curtea constituţionala
curtea constituţionala

Reprezentanții Sindicatul Național al Polițiștilor s-au întâlnit cu Avocatul Poporului pentru depunerea unui memoriu privind înființarea noii structuri DGPI, adoptată prin ordonanță de urgență. Noua structură ar urma să fie una militarizată, iar șefii de sindicat din Poliție spun că acest lucru ar încălca legea fundamentală. 

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a întâlnit, miercuri, cu o delegaţie a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, compusă din Dumitru Coarnă - vicepreşedinte şi Nicolae Ţiu - preşedinte SNPPC - IPJ Ilfov. Sindicaliștii vor parcurgerea procedurii pentru sesizarea Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea Ordonanței de Urgență privind înființarea și funcționarea DGPI.

Remilitalizarea unui segment din Poliția Națională este neconstituțională. În Constituție se specifică ferm, clar și imperativ că orice legiferare în privința forțelor armate se face doar prin lege organică, nu prin ordonanță de urgență. Acest guvern are o atitudine neobolșevică, neostalinistă, a încălcat acest articol 118. Una din condițiile de bază ale preaderării a fost demilitarizarea Poliției, lucru care s-a întâmplat în 2002, prin legea 360. Nicio poliție din țările euroatlantice nu este militarizată, a declarat Dumitru Coarnă pentru DCNews. 

Sindicaliștii sunt dispuși să meargă până la capăt. 

Urmează să depun mâine un memoriu, că așa este procedura pentru a sesiza Curtea Constituțională, obligatoriu prin Avocatul Poporului. Victor Ciorbea ne-a asigurat de tot sprijinul și ne-a dat de înțeles că noi avem dreptate și că actualul Guvern a încălcat Constituția, " a încheiat Coarnă.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel