Militarii susţin că au câştigat la Curtea Supremă o nouă victorie în războiul cu ”bocii”

Departamentul juridic al Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere a anunţat o nouă victorie în lupta cu guvernul Boc. Potrivit generalului de brigadă (r) Constantin Neagoe, Curtea supremă de Justiţie a respins recursul guvernului împotriva rezoluţiei nr.735/Vlll/ 2010, a Curţii de Apel Cluj.

rezervisti protest militariAceastă instanţă hotărâse suspendarea aplicării Legii 119/ 2010, privind pensiile militare, până la judecare pe fond a dosarului de anulare a acestei legi. Asociaţiile de rezervişti şi cadre militare disponibilizate sau în retragere transmit mesaje de încurajare membrilor aflaţi în litigiu cu guvernul.

Iată un astfel de mesaj: ”Bucură-te, ca şi mine şi ca toţi militarii, că Justiţia încă ne mai respectă, apără şi păstrează drepturile câştigate cu sudoare şi sânge în trecutele bătălii pentru apărarea demnităţii naţionale, precum şi pe şantierele naţionale, iar mai nou în teatrele de Operaţii Internationale cu aliaţii N.A.T.O., precum şi în poligoanele de instrucţie” .

Juriştii care îi reprezintă pe militari cred că membrii guvernului riscă sancţiuni penale dacă vor continua să pună în aplicare Legea 119, în ciuda acestei decizii a Instanţei supreme. Militarii se mai arată nemulţumiţi de lipsa de reacţie a Parchetelor, care nu s-au sesizat din oficiu în faţa încălcării legii, de către autorităţile administrative amintite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel