Militar român, ucis în Afghanistan. Klaus Iohannis, mesaj: Transmit condoleanţe familiei

IOHANNIS
IOHANNIS

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis condoleanţe familiei soldatului român ucis în atentatul de joi de la Kabul. 

"Îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea vieţii militarului român care a decedat, în această dimineaţă, în Kabul, Afganistan, în urma unui atentat terorist executat cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra autovehiculului pe care-l conducea. Armata României este şi va continua să fie o instituţie fundamentală a naţiunii noastre, care merită recunoştinţa şi preţuirea tuturor românilor şi care-şi va face în continuare datoria, alături de aliaţii şi partenerii noştri, pentru menţinerea păcii şi securităţii internaţionale. Prezenţa militarilor români în Afganistan, ca şi în alte teatre de operaţii, este o dovadă a statutului României de furnizor de securitate şi stabilitate şi o componentă importantă a apartenenţei noastre la comunitatea euroatlantică. Transmit condoleanţe familiei îndoliate şi le sunt alături în aceste momente dureroase", se arată în mesajul preşedintelui, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Militarul a murit în urma unei explozii generate de o maşină capcană, în timp ce se afla într-o misiune de patrulare, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel