Urmărește emisiunea live


Militar de carieră, delapidare de 179.000 de dolari pentru a-și construi o casă. Radu Tudor: Gravă dezonoare. Ăsta e NECAZUL

foto pixabay
foto pixabay

Un militar de carieră a ajuns, la pensionare, în spatele gratiilor, după ce s-a descoperit că ar fi luat 179.000 de dolari din banii pentru fondurile de război pentru a-și construi o vilă, conform acuzațiilor. Jurnalistul Radu Tudor, specializat în această zonă militară, a vorbit despre acest caz care zdruncină serviciul secret al Armatei Române. 

”Nu poate exista vreo suspiciune a Armatei Române că ar fi protejat ilegalitățile acestui general. Dimpotrivă, cei din Direcția Generală de Informații a Apărării sunt cei care au depistat această problemă, au raportat ministrului și ministrul Apărării a spus că, în secunda doi, toate actele, toate documentele merg la Parchetul Militar. Câtă vreme este o anchetă în curs la Parchetul Militar, această chestiune ține strict de ancheta procurorului.” a spus Radu Tudor, la Antena 3. 

Jurnalistul a spus că generalul era în fruntea Direcției Generale de Informații a Apărării și avea acces și atribuția legală să poate gestiona sumelor pentru operațiuni de informații militare în România și-n afara țării. ”Din perspectiva atribuțiilor legale, nu avem niciun fel de surprindere, necazul e că o instituție de elită cum este Direcția Generală de Informații a Apărării a fost murdărită de un individ care s-a gândit să ia din banii destinați operațiunilor de informații militare în afara țării pentru a-și construi o vilă. E o chestiune de gravă dezonoare pentru el, ca militar de carieră.” a mai spus Radu Tudor. 

Realizatorul TV a precizat că dacă există suspiciuni în legătură cu un control de securitate pe care Ministerul Apărării l-a făcut în instanțele militare, se poate solicita un audit independent, iar situația poate fi lămurită în CSAT: ”Atunci putem ști cu toții dacă cineva a vrut să afle date secrete din acel dosar care se află pe rolul Parchetului Militar” a mai spus el, despre zvonul cu privire la o posibilă intervenție în dosar. 

Curtea Militară de Apel București a dispus, în urmă cu o săptămână, arestul preventiv pentru 30 de zile, pentru inculpatul Iulian Cristian Gherghe, general în rezervă, pentru delapidare.

Vezi aici mai mult despre acuzații: Generalul (r) Iulian Cristian Gherghe, arestat preventiv pentru delapidare. A recunoscut că a luat 179.000 de dolari din fondurile de război ale Direcției Generale de Informații a Apărării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel