Militar american, arestat după ce a jurat loialitate ISIS

Un militar american a jurat loialitate faţă de reţeaua teroristă Stat Islamic, a ajutat la achiziţionarea unei drone care să fie folosită împotriva SUA şi a spus că doreşte să ucidă foarte mulţi oameni, a anunţat marţi FBI, relatează site-ul The Associated Press.

Ikaika Kang, un sergent de prim rang din cadrul Armatei SUA, a fost arestat sâmbătă sub acuzaţia de terorism, iar luni a avut o primă apariţie în cadrul unui tribunal federal din Honolulu.

Acesta a furnizat documente militare către persoane care au spus că le vor transmite organizaţiei Stat Islamic, dar acest lucru nu s-a întâmplat, susține un agent FBI. Mai mult, militarul s-a întâlnit cu o altă persoană pentru a filma videoclipuri de antrenament pentru lupte, care să fie trimise în Orientul Mijlociu pentru a ajuta la pregătirea militanţilor Stat Islamic în lupta împotriva forţelor americane.

Totodată, Ikaika Kang a ajutat la achiziţionarea unei drone care să fie folosită împotriva SUA. 

Potrivit sursei citate, militarul american ar fi acţionat din proprie iniţiativă, fără a fi afiliat efectiv vreunei grupări teroriste. Totuşi, armata americană are informaţii că Ikaika Kang ar fi fost radicalizat în 2016.

Militarul care a fost decorat în urma participării la războaiele din Irak şi Afganistan, a recunoscut în timpul unei audieri că a jurat loialitate faţă de liderul organizaţiei teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.

Avocatul apărării, Birney Bervar, a pledat pentru faptul că sergentul suferă de probleme psihice cauzate de activitatea de la locul de muncă, iar guvernul american ar cunoaşte de mult timp situaţia acestuia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel