Militant LGBTQ, nominalizat de Joe Biden pentru funcția de ambasador al SUA în Elveţia şi Liechtenstein

Militant LGBTQ, nominalizat de Joe Biden pentru funcția de ambasador al SUA în Elveţia şi Liechtenstein / Foto: Facebook Joe Biden
Militant LGBTQ, nominalizat de Joe Biden pentru funcția de ambasador al SUA în Elveţia şi Liechtenstein / Foto: Facebook Joe Biden

Joe Biden anunță nominalizarea unui important militant LGBTQ pentru funcția de ambasador în Elveția.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat că l-a nominalizat pe Scott Miller, militant pentru drepturile homosexualilor, pentru a deveni ambasador al SUA în Elveţia şi Liechtenstein, informează Agerpres, citând dpa.

Miller este copreşedinte al Gill Foundation, una din principalele organizaţii implicate în susţinerea egalităţii pentru comunitatea LGBTQ (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transgender şi "queer") din Statele Unite.

Miller şi soţul său, Tim Gill, se numără în actorii de top în chestiuni legate de egalitate pentru comunitatea LGBTQ, a subliniat Casa Albă într-un comunicat. Înainte de a deveni ambasador, Miller mai are nevoie de confirmarea Senatului.

Biden l-a ales totodată pentru postul de ambasador în Argentina pe Marc Stanley, cunoscut avocat din Dallas care l-a susţinut în campania prezidenţială, filantrop şi lider al comunităţii evreieşti. Şi acesta urmează să fie confirmat de Senat.

 

Marș LGBTQ+ în centrul Capitalei. Bogdan Chirieac: Lumea să îi înțeleagă și să îi accepte, despre asta e vorba

Primăria Municipiului București boicotează organizarea Marșului Bucharest Pride, cu doar o săptămână înainte de eveniment, a anunțat, vineri, 6 august, Asociația ACCEPT. Analistul Bogdan Chirieac a vorbit ieri despre problema cauzată de refuzul Primăriei Capitalei.

VEZI ȘI: Primăria lui Nicușor Dan, refuz pentru marșul Bucharest Pride pe Calea Victoriei. Director ACCEPT, despre motivul invocat. UPDATE: PMB, decizie

„Nicușor Dan e obișnuit să respingă orice și a respins și marșul acestor oameni. Să-și facă marșul ca în fiecare an, e dreptul lor să mărșăluiască. Nicușor Dan a dat autorizație de marș oricui. Să le dea și acestor oameni care vor să demonstreze. Foarte frumos. Peste tot, în toate marile orașe ale Uniunii Europene, sunt astfel de marșuri. Lumea să îi înțeleagă și să îi accepte, despre asta e vorba. 

De ce ne băgăm unii peste alții? Cei care vor să sărbătorească Sfânta Maria Mare, să o facă pe 15 august, cei care vor să participe la parada respectivă, să meargă pe 14 august. Să știți că se poate participa la marș și pe 14, dacă ești LGBTQ+, poți să sărbătorești și Sfânta Maria Mare pe 15, fără niciun fel de problemă. Încerc să fiu rațional“, a concluzionat analistul Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel