Milionarul care a omorât un tânăr pe trecerea de pietoni, condamnare cu suspendare. ”Am simțit o ușoară vibrare”

foto Pixabay
foto Pixabay

Un om de afaceri din Cluj, care a omorât un tânăr pe trecerea de pietoni, în urma unei manevre interzise, a fost condamnat cu suspendare. 

Este vorba despre Daniel Dumitraş. El a omorât un tânăr după ce a virat pe linia continuă și a trecut peste victimă. În instanță, bărbatul a spus că, la accidentul mortal din 25 iunie 2019, a simți ”o ușoară vibrare a mașinii”, când a trecut cu mașina de lux peste victimă. 

Pedeapsa a fost la fel de ușoară ca ”vibrarea”, de un an și șase luni cu suspendare. Viața tânărului are și un preț. 330.000 de euro trebuie să achite familiei victimei. Milionarul nu mai are voie să urce la volan 2 ani. Dar decizia nu e definitivă nici astăzi, după aproape 2 ani de la accident. Poate fi atacată cu apel. 

A recunoscut fapta și a descris împrejurările, apreciază instanța în cazul milionarului care a luat viața unui tânăr pe motiv că nu l-a văzut

Iată ce arată sentința Judecătoriei Cluj: ”A recunoscut săvârşirea faptei şi a descris împrejurările în care a avut loc, declaraţia sa coroborându-se cu celelalte mijloace de probă existente la dosarul cauzei. Acesta a precizat că în momentul în care a efectuat virajul la stânga pentru a ieşi cu autoturismul marca Jaguar din parcarea restaurantului Coratim nu a observat pietonii care erau angajaţi în traversarea drumului public pe trecerea pentru pietoni, a simţit doar o uşoară vibrație a maşinii şi imediat a văzut că o persoană din partea stângă a maşinii a început să urle” citează stiridecluj.ro

Milionarul a spus că ”la ieşirea din parcarea nu există indicator rutier de obligare dreapta sau stânga, doar marcaj longitudinal simplu continuu care delimitează sensurile de mers, înainte şi după trecerea de pietoni”. 

Daniel Grigoraș mai trebuie să presteze 60 de zile în cadrul Primăriei mun. Cluj-Napoca sau în cadrul Parohiei Ortodoxe Române a ”Tuturor Sfinţilor” din Cluj-Napoca. Judecătorul l-a tratat cu indulgență pe Daniel Grigoraș pentru că nu avea antecedente penale şi pentru că ”inculpatul era integrat social, implicat în proiecte umanitare, căsătorit, copii în întreţinere, precum şi circumstanţele săvârşirii faptei şi normele legale privind circulaţia pe drumurile publice încălcate”, mai arată sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel