Milioane de oameni, lăsați pe întuneric. Rusia, explicație halucinantă: Lovim infrastructura Ucrainei ca răspuns la pomparea acestei țări cu arme occidentale

Întreruperi de curent electric în toate regiunile din Ucraina după noile bombardamente ruseşti  / Foto: Pixabay, de Geralt
Întreruperi de curent electric în toate regiunile din Ucraina după noile bombardamente ruseşti / Foto: Pixabay, de Geralt

Rusia are o explicație halucinantă pentru faptul că lasă milioane de oameni pe întuneric și frig prin bombardarea infrastructurii din Ucraina. S-au supărat cu Occidentul livrează arme Kievului pentru a se apăra în fața agresiunii lor.

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasilii Nebenzia, a declarat că Rusia atacă infrastructura din Ucraina ca răspuns la furnizarea de arme occidentale la Kiev, scrie Interfax.

"Lovim infrastructura Ucrainei ca răspuns la pomparea acestei țări cu arme occidentale și apelurile nesăbuite ale Kievului pentru o victorie militară asupra Rusiei", a spus el, vorbind la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU privind Ucraina.

"Subminarea capacității de luptă a armatei ucrainene, care amenință securitatea și integritatea teritorială a Rusiei, este unul dintre scopurile NMD. Și va fi implementat prin mijloace militare până când regimul de la Kiev va lua o poziție realistă care să permită, în cadrul negocierilor, să discutăm și să încercăm să rezolvăm problemele care ne-au forțat să începem NWO", a adăugat Nebenzia.

Nebenzia a mai spus că "daunele aduse clădirilor rezidențiale și victimelor civile se datorează vinei apărării aeriene ucrainene, care se află nu la periferia orașelor, ci chiar în centrul lor".

"Ca urmare, fragmente de rachete sau rachete ucrainene care s-au rătăcit au lovit obiecte pe care Rusia nici măcar nu a vizat", a spus el.

Republica Moldova, fără curent electric, după noile bombardamente rusești din Ucraina. Maia Sandu, primul mesaj

Republica Moldova s-a confruntat din nou cu pene masive de curent. În acest moment au loc noi întreruperi de energie pe tot teritoriul Republicii Moldova, din cauza bombardamentelor ruse în Ucraina.

"Dragi cetățeni, azi avem repetarea situație din 15 Noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată Republica Moldova. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp", a scris pe Facebook Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova.

Pană totală de curent și în Liov, după noile raiduri aeriene rusești asupra Ucrainei

Rusia a lansat miercuri un nou raid cu rachete asupra Ucrainei, lovind cel puţin o infrastructură critică în capitala Kiev, unde au fost auzite explozii către periferie, relatează Agerpres, citând Reuters şi AFP.

Sirenele de raid aerian au fost declanşate în toată Ucraina şi sistemele de apărare antiaeriană au intrat în acţiune, corespondenţii Reuters de la Kiev afirmând că au văzut rachete antiaeriene lansate deasupra oraşului.

Furnizorul local de electricitate din capitala ucraineană a anunţat întreruperi ale furnizării electricităţii, în timp ce oraşul Liov a rămas complet fără curent în urma atacului rusesc.

Bogdan Chirieac: Republica Moldova poate fi cucerită de Rusia nu cu tancul

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre acest subiect la Antena 3.

"Noi tot tragem semnale de alarmă, de luni și luni de zile. Republica Moldova poate fi cucerită de Rusia nu cu tancul, așa cum nu au reușit în Ucraina, ci prin război hibrid. Un război hibrid care este în plină desfășurare acum în Republica Moldova. Haos vor să facă ruşii.

Ideea este că noi tot încercăm să atragem atenția țărilor occidentale să sprijine Republica Moldova. Acum le-au dat un ajutor de 130 de milioane de euro, cam cât primește Ucraina în fiecare zi din partea Uniunii Europene și a Statelor Unite, sigur, în armament, în sprijin, nu știu ce, ei fiind în prima linie. Eu nu spun, Doamne ferește, primește foarte puțin și Ucraina, dar totuși diferența este foarte mare, 130 de milioane pentru Moldova pe un an de zile, cât primește Ucraina într-o zi. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel