Miliardarul Tetra Pak a murit la vârsta de 93 de ani

Hans Rausing, miliardarul Suedez stabilit la Londra a murit la vârsta de 93 de ani. Este cunoscut pentru faptul că a ridicat afacerea familiei, Tetra Pak la nivelul unui gigant mondial, cu profituri anuale de miliarde. 

Compania asigură în prezent o majoritate a ambalajelor de carton pentru sucuri, lapte sau alte produse lichide. Hans Rausing a fost fiul fondatorului Ruben Rausing și a condus compania din 1950 până în 1995, când și-a vândut acțiunile fratelui său. Averea sa, estimată de Forbes la 12 miliarde de dolari l-a făcut unul dintre cei mai bogați oameni din Marea Britanie, unde a fost cunoscut pentru acțiunile sale filantropice. Rausing s-a mutat în Anglia pentru a evita impozitarea mult mai dură în Suedia.

Compania Tetra Pak a fost fondată în anul 1944 și-a revoluționat împachetarea produselor alimentare, înlocuind îmbutelierea în sticlă pe un număr mare de piețe, care era mult mai scumpă, mai grea și mai greu de transportat din cauza fragilității. Modelul original de împachetare a fost sub forma unui tetraedru, ceea ce a generat și numele ambalajului, însă vânzările companiei au început să crească exponențial în momentul în care au produs, sub conducerea lui Hans Rausing și a fratelui său, cutiile de carton aseptice pe care le cunoaștem și azi, sub forma unui cub.

Se spune că ideea fondatorului a venit la un Crăciun, în momentul în care și-a văzut soția făcând cârnați. Apoi a aplicat același principiu al unui înveliș fin, impermeabil și răsucit la colțuri, pe care l-a înfășurat în carton, pentru mai multă siguranță. Hans Rausing a fost înnobilat Cavaler Comandant al Ordinului Imperiului Britanic, pentru activitatea sa filantropică. Recent însă, familia sa a fost implicată într-un scandal de proporții, după ce s-a descoperit că fiul acestuia a locuit aproape două săptămâni cu soția sa moartă în casă, motiv pentru care a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Vezi și: Hans Kristian Rausing a trăit cu cadavrul soţiei în casă

Miliardarul Hans Kristian Rausing, proprietarul Tetra Pak, arestat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel