Miliardarul Ingvar Kamprad, fondatorul IKEA, a decedat

Descriere foto:

Fondatorul Ikea, miliardarul Ingvar Kamprad, a decedat la 91 de ani.

Fondatorul Ikea, miliardarul Ingvar Kamprad, a decedat la vârsta de 91 de ani, a anunţat duminică compania suedeză de mobilă înfiinţată în urmă cu jumătate de secol şi renumită astăzi în lumea întreagă, informează Reuters.

Kamprad a fondat Ikea în 1943 pe când avea doar 17 ani, dar a cunoscut sucesul abia în 1956 când compania a iniţiat vânzarea de mobila neasamblată. Ideea i-a venit lui Kamprad pe când privea la un angajat în timp ce demonta picioarele unei mese pentru a încăpea în maşina unui client şi şi-a dat seama că economisirea spaţiului înseamnă economisirea banilor.

În prezent, Ikea se apropie de venituri anuale de 50 de miliarde de euro. ''Unul dintre cei mai mari antreprenori ai secolului al XX-lea, Ingvar Kamprad a încetat din viaţă împăcat, la domiciliul său din Smaland, Suedia, în ziua de 27 ianuarie'', a precizat compania.

Născut la 30 martie 1926, în sudul Suediei, Kamprad a început prin a vinde chibrituri vecinilor pe când avea cinci ani. În scurt timp şi-a diversificat gama de produse cu seminţe, decoraţii de Crăciun, creioane şi pixuri. ''Ingvar Kamprad a fost un mare antreprenor în spiritul zonei de sud a Suediei - muncitor şi încăpăţânat, cordial şi cu o sclipire jucăuşă în ochi'', se mai spune în comunicatul companiei. ''A muncit până în ultima perioadă a vieţii, fidel propriului motto care spune că sunt încă multe lucruri de făcut''.

[citeste si]

Ingvar Kamprad era unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, dar nu a mai fost implicat într-un rol de conducere al IKEA încă din 1988, însă era consilierul principal al board-ului încă de pe atunci.

Miliardarul avea reputaţia unui om care trăieşte modest şi economiseşte mult, iar el susţine că aceasta este una dintre principalele calităţi care l-a ajutat să transforme IKEA într-unul dintre cele mai cunoscute şi de succes branduri din lume. De asemenea, acesta se îmbrăca de la magazine second-hand.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26