Miliardarul Dan Ţandrea, cel mai mare fermier din Cluj, a murit în condiții bizare

Dan Țandea, cel mai mare fermier din județul Cluj, a murit la vârsta de 51 de ani. 

'În cursul acestei dimineți, în jurul orei 04.50, polițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul unic de urgență 112  cu privire la căderea unei persoane într-un canal de scurgere.

Evenimentul semnalat s-ar fi petrecut pe raza localității Apahida, în timpul unor activități de curățare a scurgerii.

Trupul bărbatului în vârstă de 52 de a fost transportat la Institutul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor decesului. Sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă', transmite Poliția Cluj.

Primele informații arată că Dan Țandea a fost găsit mort la ferma sa din Apahida, într-o fosă septică, folosită pentru canalizare. Potrivit apropiaților, era o instalație improvizată unde a intrat să monteze o țeavă și nu a mai putut să iasă. Bărbatul a fost găsit înghețat, în cursul dimineții de duminică.

VEZI ȘI EXCLUSIV  Cum așteaptă ambulanțele în traficul din Cluj-Napoca / foto

Dan Ţandrea era deținătorul celebrei mărci ”brânza de Năsal” și a condus timp de mai mulți ani una dintre cele mai importante cooperative din România, Cooperativa Someș-Arieș din județul Cluj.

Vestea morții lui Dan Țandea a zdruncinat zootehnia și întreaga agricultură românească

Dan Cristian Țandea (52 de ani) era cunoscut ca un crescător pasionat de vaci de lapte, dar și ca fermierul care a salvat brânza de Năsal. A condus până nu demult Cooperativa Someș-Arieș, formă asociativă care avea, în 2018, o cifră de afaceri de 5 milioane de euro. Dan Țandea administra la acea vreme o fermă care lucra circa 500 de hectare de teren, cu un efectiv de 270 de vaci de lapte, în timp de soția și fiul lui Dan Cristian Țandea dețineau alte 56 de bivolițe, 44 de vaci și 700 de oi.

În cadrul interviului realizat în urmă cu doi ani, fermierul Dan Țandea a povestit cum a reușit să reînvie și să readucă pe piață una dintre cele mai valoroase brânze românești: brânza de Năsal.

Astfel, laptele din fermele familiei Țandea din județul Cluj era comercializat către Cooperativa Someș Arieș, iar o fracție din producția de lapte colectată de Cooperativă era direcționată spre producătorul de lactate Unilact, care este membru al cooperativei și deține atât fermă proprie, cât și parte de procesare. O altă parte din laptele Cooperativei Someș Arieș ajungea la Friesland Campina și la Romfulda, iar o fracție era procesată tradițional chiar sub coordonarea lui Țandea.

„Noi, ca și cooperativă, suntem acționari în Fabrica de Brânzeturi Transilvania, societate al cărei administrator sunt eu. Acolo procesăm laptele și producem «Brânza de Năsal», pe care o realizăm ca marcă proprie pentru Napolact. Mai avem și marca noastră «Produs de Țaga», unde facem mai multe tipuri de brânzeturi: brânză fermentată cu pasta moale și pasta semi-tare”, spunea Țandrea la momentul interviului, potrivit foaiatransilvană.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel