Urmărește emisiunea live


Miliardarul Benny Steinmetz, condamnat în dosarul Ferma Băneasa, reţinut de poliţia greacă, în ciuda anulării alertei Interpol

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa, miliardarul israelian Benny Steinmetz a fost arestat în Grecia. 

UPDATE: Ministerul Justiţiei vine cu precizări despre acest caz. 

"Omul de afaceri Beny Steinmetz a fost reținut în data de 24 noiembrie 2021, pentru 24 de ore, pe teritoriul Republicii Elene. Acesta a fost prezentat instanţei locale, care a dispus control judiciar cu interzicerea părăsirii teritoriului grec.

Informată fiind de această împrejurare, Curtea de Apel Brașov a trimis autorităţilor elene mandatul european de arestare emis în baza mandatului de executare a pedepsei de 5 ani de închisoare la care a fost condamnat de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

Mandatul European de Arestare (MEA) a fost trimis tradus în limba greacă însoţit de documentele suport, de asemenea traduse. În acest moment, procedura este în curs.

Totodată, precizăm că procedurile în speță se desfășoară prin contact direct între autorităţile judiciare române şi elene în baza reglementărilor referitoare la mandatul european de arestare.

În măsura în care Ministerului Justiției i se va solicita asistență, este gata să ajute în limita competențelor legale", transmite Ministerul Justiţiei din România.

- ştirea iniţială - 

Acesta a fost reţinut chiar pe aeroportul din Atena. O "alertă roşie" a fost emisă de Interpol în ceea ce îl priveşte pe Steinmetz după condamnarea sa în dosarul Ferma Băneasa, dar ulterior a fost anulată în toate ţările europene. Cu toate astea, poliţia greacă a intervenit şi i-a interzis miliardarului să mai părăsească ţara, după ce iniţial l-au arestat, până când se va lămuri situaţia. 

O "alertă roşie" este, de fapt, un mandat internaţional de arestare pentru o persoană căutată de autorităţi în ţări membre ale Interpol. Detenţia din Grecia a lui Benny Steinmetz vine, însă, la câteva săptămâni după ce Comitetul Supervizor al Interpol (CCF) a decis ca alerta să fie anulată. CCF a decis că procedurile legale împotriva miliardarului au rădăcini politice şi că sunt serioase semne de întrebare asupra modului în care au fost realizate anchetele, scrie en.globes.co.il.

Steinmetz a fost reţinut pe aeroportul din Atena pe 24 de noiembrie, iar de atunci nu mai are voie să părăsească Grecia până când nu va fi clarificată problema. Avocatul lui Steinmetz, Eitan Maoz, a confirmat că "domnul Steinmetz a fost reţinut pe aeroport. Ne ocupăm de această problemă şi sperăm ca dl Steinmetz să se poată întoarce acasă cât mai rapid". 

Steinmetz, condamnat în dosarul Ferma Băneasa

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat verdictul final în dosarul Ferma Băneasa. 

În urma deciziei, omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare, israelienii Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare și Paul-Philippe de Hohenzollern a primit trei ani și patru luni.

Din completul de judecată au făcut parte magistrații Florentina Dragomir, Ioana Ilie și Ionuț Matei. VEZI CONTINUAREA AICI

Benny Steinmetz a fost condamnat şi în Elveţia la cinci ani de închisoare.

Conform BBC, procesul a scos la iveală o luptă în general murdară pentru a controla resursele Africii. Steinmetz, un fost magnat al diamantelor care are și cetățenie franceză, a fost condamnat pentru mituirea oficialilor guineeni pentru a prelua controlul depozitelor de minereu de fier ale țării.

50 milioane franci elvețieni trebuie să plătească acum Steinmetz, echivalentul a 46 milioane euro, cantonului Geneva din Elveția. „Este clar din ce ne-a fost prezentat... că drepturile au fost obținute prin corupție și că Steinmetz a cooperat cu alte persoane” pentru a le obține, a transmis judecătorul șef Alexandra Banna. Cazul data din 2006.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel