Miliardar ignorat de marile puteri. Vrea să cumpere o insulă pentru refugiați

Miliardarul egiptean Naguib Sawiris și-a exprimat, joi, "frustrarea". El s-a oferită să cumpere o insulă pentru refugiați. A fost ignorat și de Italia și de Grecia, principalele afectate de criză. 

Bogatul om de afaceri a propus la începutul lunii septembrie Greciei și Italiei să achiziționeze una din insulele lor cu obiectivul de a instala acolo refugiați. 

"Am identificat 23 de insule, toate pustii și al căror proprietar este dispus să vândă. Le-am scris premierilor grec și italian, dar niciunul nu mi-a răspuns", a declarat miliardarul în cursul unei conferințe de presă, organizată la Lyon pentru inaugurarea noului sediu al canalului de informații Euronews, potrivit Agerpres

"Am nevoie de acordul guvernelor pentru a-i putea duce pe acești sărmani săraci, pe imigranți" pe insulele unde vor putea primi un acoperiș, îngrijire și educație, a explicat el. "Vor construi case, spitale, școli. Vor înființa un nou oraș", a adăugat Naguib Sawiris, unul dintre membrii cei mai importanți ai comunității creștine copte din Egipt. "Nu fac asta pentru publicitate, ci pentru a fi împăcat cu propria conștiință", a mai spus el.

Naguib Sawiris a devenit la începutul anului acționarul majoritar al canalului Euronews, deținând 53% din capitalul acestuia, în schimbul unui aport în fonduri proprii de 35 de milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel