Urmărește emisiunea live


Miliția Kurdă aliată cu SUA, atacată de forțele turce

Poza descriptivă
Poza descriptivă

Incident internațional în Siria. Mai multe atacuri aeriene ale Turciei au lovit un grup de kurzi, aliați ai Statelor Unite ale Americii. Oficiali ai guvernului de la Ankara au confirmat că forțele aeriene au lovit milițiile kurde, omorând între 160 și 200 de persoane. 

Avioanele forțelor turce au lovit nordul Siriei în cursul nopții. Țintele au vizat poziții kurde din trei sate, la nord de Alep, relatează Reuters. Surse militare turce au confirmat că în total au fost efectuate 26 de raiduri aeriene în zone controlate de milițiile kurde, aliate ale SUA. 

Observatorul britanic din zona de război a raportat mult mai puține victime. El spune că de fapt ar fi fost doar 11 morți și câteva zeci de răniți. 

Oficialii americani vor să calmeze un pic spiritile, într-un incident internațional care ar putea degenera. Un reprezentant militar american a declarat că forțele kurde care au fost lovite nu erau protejate de SUA, însă le erau aliate. 

Recent, Statele Unite ale Americii au sprijinit milițiile kurde în lupta împotriva ISIS. Măsura a înfuriat peste măsură Guvernul de la Ankara și l-a făcut pe președintele Erdogan să afirme că Turcia va acționa singură în Siria, în interesul țării pe care o conduce.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel