Mike Pompeo și-a ANULAT ultima vizită în Europa. Reprezentanții UE au refuzat să se întâlnească cu el

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ultima vizită a lui lui Mike Pompeo în Europa a fost anulată din cauza reticenței și refuzului din partea liderilor europeni. Potrivit informațiilor, aceștia s-au simțit „jenați” de diplomatul american după violența de la Washington.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, și-a anulat în ultima clipă călătoria în Europa, după ce ministrul de externe al Luxemburgului și înalții oficiali ai Uniunii Europene au refuzat să se întâlnească cu el, potrivit diplomaților europeni și americani familiarizați cu această chestiune. Vizita diplomatului american, raportată pentru prima dată de Reuters, a venit la câteva zile după asaltul Capitoliului din SUA de către susținătorii președintelui Donald Trump, un atac fără precedent asupra democrației americane care a uimit mulți lideri mondiali și aliați americani.

Pompeo dorea să se întâlnească cu reprezentanții UE și ai Luxemburgului

Pompeo, un apropiat aliat al lui Trump, a încercat să-l întâlnească pe Jean Asselborn la Luxemburg, înainte de a se întâlni cu liderii UE și cu diplomatul de vârf al blocului comunitar la Bruxelles. Totuși, planul inițial de a merge în Luxemburg, care nu fusese anunțat oficial, a fost eliminat după ce oficialii de acolo au fost reticenți în a se întâlni cu Mike Pompeo. Pe de altă parte, reprezentanții de la Bruxelles au fost mai receptivi, dar, în final, au refuzat întâlnirile cu diplomatul SUA.

O altă sursă diplomatică a precizat că aliații europeni au fost „jenați” de Mike Pompeo după violența de la Washington care au avut loc miercurea trecută și au provocat decesul a cinci persoane, informează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel