Mike Pompeo acuză Rusia că "seamănă haos" în regiunea mediteraneană. "Încearcă să rescrie istoria"

Mike Pompeo
Mike Pompeo

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a acuzat marţi Rusia că "seamănă haos" în regiunea mediteraneană.

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo acuză Rusia că "ameninţă stabilitatea Mediteranei" şi "seamănă haos" în ţările din regiune, informează AFP.

Într-un comunicat cu privire la "influenţa rusă în Mediterana", secretarul de stat american îi răspunde omologului său rus Serghei Lavrov, "care a acuzat SUA că joacă jocuri politice" în regiune. "Lavrov greşeşte în mod evident şi încearcă să rescrie istoria", a deplâns Pompeo, citează Agerpres.

"În realitate, SUA lucrează în mod eficace cu partenerii regionali şi susţin procesele politice sub egida ONU în Libia.", a dat el asigurări pe contul său de Twitter.

"Dezinformare și haos"



"În ceea ce o priveşte, Rusia subminează politica internă a ţărilor din regiunea mediteraneeană, îl susţine pe dictatorul brutal al Siriei (Bashar al-Assad) şi alimentează conflictul din Libia prin intermediul unor grupări aliate", a continuat Pompeo. "Rusia continuă să ameninţe stabilitatea din regiunea mediteraneană, folosind numeroase tehnici pentru propagarea dezinformării, pentru a submina suveranitatea naţională şi a semăna haos, conflicte şi divizare în ţările din regiune", a adăugat el în comunicatul său.

Mike Pompeo a denunţat comportamentul Rusiei în Libia, Grecia şi Siria, chiar în ziua în care preşedintele rus Vladimir Putin l-a felicitat în cele din urmă pe democratul Joe Biden pentru victoria lui în alegerile prezidenţiale din noiembrie în faţa lui Donald Trump.

VEZI ȘI: Semnal din partea lui Putin pentru Biden

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel