Mii de zboruri, anulate în ultimele zile. Noi întârzieri și anulări, anunțate

Foto Pexels
Foto Pexels

Zeci de mii de pasageri ai companiilor aeriene au fost afectați de anularea a mii de zboruri, în condițiile în care o creștere a numărului de cazuri de Covid a dus la o penurie de personal, scrie BBC.

Mai mult de 7.500 de zboruri au fost anulate în ultimele trei zile, potrivit site-ului de monitorizare a datelor FlightAware.

Companiile aeriene chineze și americane par a fi cele mai afectate, cu noi întârzieri și anulări anunțate pentru luni.

Echipajele companiilor aeriene au fost depistate pozitiv. Personalul care nu a fost testat pozitiv, dar care a fost în contact cu persoanele infectate, este obligat să se autoizoleze.

Cazurile înregistrate de Covid sunt în creștere puternică în întreaga lume, în mare parte din cauza variantei Omicron.

În ciuda primelor constatări conform cărora Omicron este mai blând decât alte variante de coronavirus, oamenii de știință sunt îngrijorați de numărul mare de infecții înregistrate. Cele mai afectate companii americane sunt Delta, United și JetBlue.

United a avertizat anterior că o creștere bruscă a cazurilor de Omicron a avut "un impact direct asupra echipajelor noastre de zbor și a celor care ne conduc operațiunile", adăugând că a contactat pasagerii afectați înainte ca aceștia să vină la aeroport.

Omicron este acum tulpina dominantă în SUA.

Cu toate acestea, cea mai afectată companie aeriană unică pare a fi China Eastern, cu peste 390 de zboruri anulate duminică. Aeroportul din orașul Xi'an, din nordul Chinei, a raportat peste 120 de anulări de zboruri. Aeroportul Heathrow din Londra a înregistrat peste 60 de zboruri anulate duminică, notează Mediafax.

Un an de vaccinare anti-Covid în România

Pe 27 decembrie, se împlinește un an de la prima vaccinare anti-Covid în România. Pe 26 decembrie 2020, primele 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au ajuns la Institutul „Cantacuzino”. O zi mai târziu, s-a dat startul campaniei de vaccinare. Prima persoană vaccinată a fost o asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie 2020, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Vaccinarea s-a făcut în etape. Primii care au beneficiat de vaccin au fost angajații din sistemul sanitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel