Mii de venezuelenii își riscă viața pentru a ajunge în Columbia

Venezuela
Venezuela

Mii de venezuelenieni au spart baricadele de-a lungul graniţei cu Columbia, potrivit biroului de migraţie din Bogota, care l-a avertizat pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro că va fi tras la răspundere pentru orice problemă care ar putea apărea, relatează Reuters.

Milioane de venezueleni au trecut, până acum granița în Columbia. Asta după ce Venezuela se confruntă cu lipsa alimentelor, a medicamentelor și a apei chiar, după ce aproape 70% din țară a fost cufundată în beznă ca urmare a defecțiunilor la instalațiile de transport a energiei electrice. 

Președintele Maduro a blocat, în februarie, podurile de trecere dintre Columbia și Venezuela în încercarea de a împiedica un efort susţinut de SUA de a distribui populaţiei sute de tone de ajutor umanitar. Cu poduri blocate de containere şi camioane, venezuelenii au trecut prin râul Tachira pentru a ajunge în oraşul columbian Cucuta, care se află la garniţa cu Venezuela, pentru alimente, medicamente şi locuri de muncă. Dar ploile torenţiale din ultimele zile au făcut imposibil acest lucru, scrie Reuters. Acolo unde camioanele cu ajutoare au trecut granița au fost incendiate de armată la ordinul lui Maduro.

"Uzurpatorul Maduro este responsabil pentru tot ceea ce i se poate întâmpla populaţiei care tranzitează cele două ţări", a declarat Christian Kruger, şeful agenţiei de migraţie din Columbia, subliniind riscul de slăbire a podului Simon Bolivar.

Vezi și: Crucea Roșie intervine în Venezuela. 7 milioane de oameni au nevoie disperată de ajutor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel