Mii de turişti aşteptaţi pe Valea Prahovei, de Paşte. La Sinaia se poate schia

valea dorului
valea dorului

Mii de turişti sunt aşteptaţi de Paşte în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, numărul celor care vor petrece sărbătorile pascale în această zonă fiind, însă, mai mic în comparaţie cu cel de anul trecut.

Astfel, la Sinaia, gradul de ocupare a locurilor de cazare incluse în circuitul turistic este de aproximativ 65%, primarul staţiunii, Vlad Oprea, declarând, vineri, că se aşteaptă ca peste 6.000 de turişti să sărbătorească Învierea Domnului în acest oraş.

Sinaia este singura staţiune de pe Valea Prahovei în care se mai poate schia, pârtiile din Valea Dorului, deservite de un telescaun, rămânând viabile pentru practicarea sporturilor de iarnă în această perioadă. Potrivit primarului Vlad Oprea, turiştii vor beneficia, în acest weekend, de o reducere de 50 de procente la preţul biletelor pentru telegondolă, astfel că adulţii vor plăti, pentru o singură călătorie, 8 lei, pentru două călătorii, 15 lei, iar copiii vor beneficia de un tarif de 6 lei pentru o călătorie.

În ceea ce priveşte noaptea de Înviere, este deja tradiţie ca mii de turişti să se adune în curtea Mănăstirii Sinaia pentru a asculta slujba care va avea loc în aer liber.

De asemenea, sâmbătă, Muzeul Naţional Peleş organizează, pentru prima dată, Vânătoarea ouălor de Paşte, un eveniment destinat copiilor şi familiilor, care se desfăşoară după modelul acţiunii de la Casa Albă - „Annual Easter Egg Hunt“. Copiii, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 14 ani, turişti sau chiar locuitori ai staţiunii Sinaia, sunt aşteptaţi să 'vâneze' 500 de ouă de Paşte, care vor fi ascunse în parcul care înconjoară Castelul Peleş, participarea la această acţiune fiind gratuită. Startul competiţiei va fi dat la ora 12,00, iar la finalul celor câteva ore de căutări participanţii vor avea ocazia de a vizita gratuit Castelul Peleş, inclusiv terasele dinspre nord care, de obicei, sunt închise pentru public.

La Buşteni, gradul de ocupare a locurilor de cazare este de 40%, reprezentantul Centrului de Informare Turistică din localitate, Cristian Achim, apreciind că numărul turiştilor care au ales să îşi petreacă Paştele aici este redus la jumătate faţă de anul trecut.

Astfel, aproximativ 2.000 de turişti sunt aşteptaţi să ajungă în această staţiune în care preţurile la cazare practicate sunt de maxim 200 lei/cameră la unităţile de cazare de trei stele şi de 100-150 de lei, la cele de două stele.

Posibilităţile de distracţie sunt mai reduse la Buşteni, faţă de Sinaia, dat fiind faptul că pârtia Kalinderu este închisă, la fel şi Fun Park-ul, inaugurat în această iarnă de ministrul Turismului, Elena Udrea, şi traseele montane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel