Mii de români, fără curent electric în locuinţe în urma avariilor provocate de ninsori

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Mii de români au rămas fără curent electric din cauza ninsorilor.

Aproximativ 1.600 de familii din oraşele Abrud şi Zlatna şi comunele Almaşu Mare şi Bucium, precum şi câteva zeci de abonaţi dintr-un sat ce aparţine de oraşul Geoagiu, judeţul Hunedoara, nu au vineri dimineaţa curent electric în locuinţe, în urma avariilor provocate de ninsorile abundente, transmite Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului judeţul Alba, din cauza condiţiilor meteo favorabile, în cursul nopţii şi al dimineţii de vineri au avut loc avarii pe 9 linii de medie tensiune din judeţ.

"Echipele DEER s-au deplasat imediat pe teren şi au remediat o parte din defecţiunile apărute. În prezent, mai sunt nealimentaţi 1.593 utilizatori din UAT-urile Abrud, Bucium, Zlatna şi Almaşu Mare. Mai este nealimentat şi satul Bacâia (oraş Geoagiu, judeţul Hunedoara), care este alimentat din instalaţii aparţinând DEER Alba. Din cei 1.593 consumatori nealimentaţi, 1.545 sunt în judeţul Alba şi 48 în judeţul Hunedoara. DEER continuă intervenţiile pe teren cu 7 echipe.", au precizat reprezentanţii Prefecturii.

Potrivit acestora, pe toate sectoarele de drum din judeţ s-a acţionat şi se acţionează în continuare cu utilaje şi material antiderapant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel