Mii de persoane la marşul anual al comunităţii LGBT de la Berlin

LGBT
LGBT

Mii de persoane participă astăzi la Berlin la marșul anual al comunității LGBT. 

Aproximativ 600.000 de persoane sunt aşteptate să participe sâmbătă, la Berlin, la parada anuală a comunităţii LGBT, care anul acesta marchează aniversarea a 50 de ani de la revolta de la Stonewall, startul mişcării pentru drepturilor persoanelor homosexuale, informează DPA.

Marşul se desfăşoară pe Kurfuerstendamm, principalul bulevard comercial al Berlinului, îndreptându-se apoi spre est până la Poarta Brandenburg.

În încheierea evenimentului, la Poarta Brandenburg va avea loc un concert susţinut de fosta membră a trupei Spice Girls, Melanie C, şi DJ-ul german Felix Jaehn.

Organizatorii atrag atenția asupra mai multor aspecte

Tema festivităţilor de anul acesta, cunoscute şi sub denumirea de Christopher Street Day sau CSD, este Stonewall 50 - Orice revoltă începe cu vocea ta, pentru a marca împlinirea a jumătate de secol de la revolta din barul Stonewall Inn, la New York, în 1969, care a declanşat mişcarea modernă pentru drepturile persoanelor LGBT.

Organizatorii îşi propun de asemenea să atragă atenţia către mai multe solicitări politice ale comunităţii printre care înfiinţarea, la Berlin, a unui centru cultural şi de adăpost pentru lesbiene, precum şi îmbunătăţirea educaţiei pentru persoanele infectate cu HIV.

Prima paradă Christopher Street Day a avut loc la Berlin în 1979 şi a reunit circa 450 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel