Mii de persoane au participat la Kiev la o paradă a comunităţii LGBT

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Mii de persoane au participat duminică la Kiev la o paradă a comunităţii LGBT, sub o strictă supraveghere din partea poliţiei, însă fără incidente majore, în pofida prezenţei unor militanţi de extremă dreapta şi a unor religioşi ostili, informează AFP.

Arborând drapele în culorile curcubeului sau purtând ţinute extravagante, peste 8.000 de persoane, potrivit organizatorilor, au defilat pe marile artere din centrul capitalei ucrainene. Parada a fost flancată de un important cordon de poliţişti şi zeci de vehicule ale forţelor de ordine au fost desfăşurate la faţa locului, precum şi jandarmi călare.

În paralel, aproape o mie de militanţi ai extremei drepte şi organizaţiilor ortodoxe au încercat să perturbe manifestaţia, scandând, potrivit AFP, sloganuri agresive. Ei au fost ţinuţi la distanţă de poliţie, care a anunţat că a întreprins şi câteva arestări.

Homofobia este încă larg răspândită în Ucraina, însă autorităţile proeuropene, la putere din 2014, sunt hotărâte să-şi arate toleranţa, permiţând inclusiv organizarea de parade ale comunităţii LGBT, spre deosebire de Rusia vecină.

Aceasta este prima paradă LGBT în Ucraina după alegerea, în mai, a fostului actor de comedie Volodimir Zelenski în funcţia de preşedinte al ţării.

În iunie anul trecut, evenimentul a reunit la Kiev aproape 5.000 de persoane. La acea dată, poliţia a arestat peste 50 de manifestanţi ai extremei drepte care încercau să împiedice prin forţă începerea paradei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel