Mii de permise auto reținute într-o săptămână pentru depășirea limitei de viteză

Foto: IGPR
Foto: IGPR

Peste 2.400 de permise de conducere au fost reţinute, în doar o săptămână, pentru depăşirea limitei de viteză, în cadrul acţiunii "Speed", a informat, joi, Inspectorul General al Poliţiei Române.

Potrivit unui comunicat al IGPR, în perioada 8-14 august, conform Programului Operaţiunilor Europene 2022 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), a fost desfăşurată acţiunea Speed, destinată impunerii respectării regimului legal de viteză.

În cadrul acţiunii desfăşurate, poliţiştii rutieri au acţionat în perioada 8 - 14 august 2022 cu echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea Poliţiei Române.

În cadrul acţiunii, arată sursa citată, au fost controlate 37.979 de autovehicule şi aplicate 21.113 sancţiuni contravenţionale, pentru încălcarea regimului legal de viteză, conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/ 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

"Totodată, au fost reţinute 2.437 de permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, dintre care 2.169 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/ ha vitezei maxime legale admise şi 268 pentru depăşirea cu mai mult de 70 km/ ha vitezei maxime legale admise", se precizează în comunicat. 

Vezi și: Christian Ciocan: S-a găsit rezolvarea unei mari probleme: Deficitul uriaș de personal din poliție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel