Mii de oameni sunt afectați de singurătate

Un serviciu comunitar înfiinţat în Marea Britanie în beneficiul persoanelor afectate de singurătate şi izolare a ajutat peste 9.000 de adulţi de la lansarea sa, în urmă cu trei ani, conform unui raport citat luni de Press Association.

Co-op şi Crucea Roşie din Marea Britanie au introdus programul Community Connectors în aproape 40 de zone din Marea Britanie în ultimii trei ani, cu ajutorul a patru sute de voluntari.

Doi din trei participanţi care au luat parte la sesiunile individuale oferite au declarat că suferă mai puţin de singurătate.

Rezultatele menţionate în raport demonstrează că serviciul 'Connecting Communities' a avut un impact deosebit de important asupra singurătăţii şi totodată unul pozitiv asupra stării de generale a oamenilor, a declarat Paul Gerrard din cadrul Co-op.

Este eficient din punct de vedere al costurilor deoarece rentabilitatea socială a investiţiei este cel puţin dublă faţă de cantitatea investită, a adăugat el.

Stabilirea unor relaţii semnificative este vitală pentru construirea rezistenţei şi independenţei indivizilor, a explicat Zoe Abrams de la Crucea Roşie din Marea Britanie.

Îi îndemnăm pe toţi cei care oferă astfel de servicii să ia în considerare recomandările din raportul nostru şi să se asigure că prescrierea socială îşi atinge potenţialul astfel încât să devină o importantă forţă pentru reducerea singurătăţii. Considerăm că acesta este un plan ce poate fi aplicat şi de alte părţi interesate şi îndemnăm Guvernul să încurajeze adoptarea acestei abordări (cu efecte) dovedite, a subliniat Abrams.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel