Mii de oameni izolaţi în Mallorca din cauza unui focar de Covid-19

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Autorităţile din Mallorca, Spania, au izolat sute de liceeni în hoteluri, după sărbătoarea care a marcat sfârşitul anului şcolar și care a dus la izbucnirea unui focar de COVID-19.

Numărul persoanelor infectate a depăşit 800 în diverse regiuni ale ţării. Zeci de adolescenţi testaţi pozitiv sunt încă pe insulă. Autorităţile sanitare din Mallorca au efectuat teste în masă pe sute de studenţi. Tinerii au ajuns la Mallorca prin intermediul unei agenţii care a organizat excursia de final de an. Însă, măsurile sanitare au fost uitate. Se pare că focarul s-a răspândit pe măsură ce sute de tineri petrecăreţi s-au adunat la un concert şi petreceri de stradă.

Spania a anunţat că, începând de joi, cei care vor din Regatul Unit în Insulele Baleare vor trebui să demonstreze că au schema completă de vaccinare sau să prezinte dovada unui test PCR negativ. Marea Britanie a adăugat săptămâna trecută insulele mediteraneene, care includ Mallorca şi Ibiza, pe lista sa „verde” de destinaţii de călătorie sigure. Decizia a fost luată pe fondul presiunii companiilor aeriene şi companiilor de turism pentru a relaxa restricţiile COVID-19, transmite Mediafax.

Insulele care au ieșit din carantină

În aprilie 2020, când pandemia de COVID-19 abia se instalase, autoritățile spaniole anticipau că ieșirea din pandemie va începe cu insulele Ibiza, Mallorca și Tenerife, transmitea ministrul Sănătății al țării iberice. Salvador Illa explica, într-o conferință de presă, că restricțiile vor fi ridicate „după provincie, nu după regiuni autonome". El a anunțat că vor exista excepții, dar nu a oferit mai multe detalii despre regiunile care beneficiau de acest lucru. Ministrul spunea la acea vreme că este „prea riscant" să permiți hotelurilor, barurilor și atracțiilor locale să se deschidă, cel puțin atunci.

Dată de 2 mai era singura perspectivă pentru relaxări, atunci când cetățenii puteau ieși din nou pentru a face sport și pentru a merge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel