Mii de metri de cablu, furați din Botoșani. Cinci bărbați au fost reținuți

Mii de metri de cablu, furați din Botoșani / Imagine de Republica de la Pixabay
Mii de metri de cablu, furați din Botoșani / Imagine de Republica de la Pixabay

Mii de metri de cablu au fost furați din localități din Botoșani. Cinci bărbați au fost reținuți, în urma unor percheziții.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare, joi, 11 mandate de percheziție domiciliară, dintre care două în județul Botoșani și 11 în Suceava, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea mai multor fapte de furt calificat. Cinci bărbați au fost reținuți, fiind suspectați că au sustras 7.000 de metri de cablu de telecomunicații, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), potrivit stiri.botosani.ro.

În timpul descinderilor, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe mijloace materiale de probă constând în autovehicule folosite la comiterea faptelor: scule de tăiat cabluri, scări telescopice, resturi de cablu, dispozitive pentru îndepărtat izolația.

Șase persoane bănuite de comiterea faptelor au fost conduse la sediul poliție în baza unor mandate de aducere, iar ulterior față de cinci dintre acestea a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în perioada ianuarie –decembrie 2020, aceștia ar fi sustras peste 7.000 de metri de cablu de telecomunicații din localități de pe raza județului Botoșani, creând un prejudiciu de peste 276.000 lei persoanei vătămate. Cei cinci bărbați bănuiți de comiterea faptelor au vârstele cuprinse între 33 și 49 de ani și sunt din județul Suceava”, arată IPJ Botoșani, printr-un comunicat de presă.

Vezi FOTO pe stiri.botosani.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel