Mii de locuințe din București, în frig și fără apă caldă. Când se va remedia problema. Director Termoenergetica: ”E vorba de o conductă cu o vechime de peste 35 de ani”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Facebook @Termoenergetica
FOTO: Facebook @Termoenergetica
O avarie majoră la o conductă de peste 35 de ani a lăsat două sectoare din București în frig și fără apă caldă. Directorul Termoenergetica a anunțat când se va intra în normalitate.

Mii de locuințe din Sectoarele 2 și 3 din Capitală au rămas fără apă caldă și căldură în urma unei avarii la Magistrala Sud, a anunțat Termoenergetica, într-un comunicat de presă.

”Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă, marți, că din cauza unei avarii produse în cursul acestei după-amiezi pe Magistrala III Sud, furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire va fi sistată în zonele: Mihai Bravu, Mașina de Pâine, Doamna Ghica, Șoseaua Fundeni și Petricani, din Sectorul 2 al Capitalei.

De asemenea, avaria afectează și vor funcționa sub parametrii normali zone din Sectorul 3 (Vitan, 1 Decembrie, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Rebreanu și Lucrețiu Pătrășcanu). Se vor efectua manevrele de trecere a alimentării punctelor termice din Șoseaua Ștefan Cel Mare, între Calea Floreasca și Piața Obor, pe CTE Grozăvești.

Avaria s-a produs pe conducta Magistralei III Sud, la intersecția străzii Drumețului cu Calea Vitan. Au fost începute în regim de urgență lucrările de golire a conductei, de aerisire și ulterior vor fi realizate sudurile pentru reparația avariei”, se arată în comunicatul menționat, publicat pe pagina de Facebook a companiei.

Potrivit sursei, termenul estimat pentru finalizarea reparațiilor și reluarea furnizării agentului termic este joi, 7 decembrie, ora 23.30.

Director Termoenergetica: ”Conductă cu o vechime de peste 35 de ani”

Într-o intervenție la Digi 24, directorul Termoenergetica, Adrian Teodorescu, a precizat că avaria a avut loc la o conductă depășită fizic, de peste 35 de ani.

”Ieri a avut o avarie majoră pe Magistrala III Sud, cu diametru nominal de 800, undeva la intersecția Căii Vitan cu Strada Drumețului. Se procedează la evacuarea apei.

Astăzi, ca urmare a umplerii Magistralei I, începând cu ziua de astăzi  spre finele ei vor intra în parametri normali pentru apă caldă și încălzire Sectorul 3 și parte din Sectorul 2, urmând ca până la sfârșitul săptămânii , zona Colentina, care a fost oprită urmare a avariei, să intre începând de astăzi, chiar mâine, în parametri insuficienți, dar vom furniza atât agent termic, cât și apă caldă, iar până la sfârșitul săptămânii  să intre în normalitate. 

Deci, undeva, în 48 de ore, vom ajunge în parametri normali în toate aproape toate zonele Bucureștiului,  exceptând zona Colentina”, a declarat directorul Termoenergetica, Adrian Teodorescu.

De asemenea, mai spune directorul, ”azi vom remedia cam 90% din ce a fost afectat urmare a avariei de ieri seară. E vorba de o conductă cu o vechime de peste 35 de ani, ca urmare a vechimii probabil a cedat.

Fiind vorba de o magistrală, o țeavă mare, a fost oprită, se golește de apă fierbinte după care vom vedea care e dimensiunea avariei. Între timp am umplut magistrala 1 ca să putem furniza apa caldă și agent termic  pentru zonele afectate”, a mau spus directorul Termoenergetica.

”Acum avem zone cu parametri insuficienți și zone oprite. Din cele 3000 de blocuri nu toate sunt oprite, sunt unele cu parametri insuficienți. Sunt oprite doar cele din zona Colentina”, a subliniat Adrian Teodorescu.

Citește și: Mulți bucureșteni, fără căldură și apă caldă în pragul iernii: Nu ne vine să credem că Nicușor Dan își mai dorește un mandat de primar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel