Mii de francezi, plângere penală împotriva Renault pentru motoare defectuoase, care echipează şi Dacia. Vezi toate modelele afectate

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Mii de proprietari de automobile Renault, Dacia şi Nissan din Franţa depun o plângere penală contra Renault Group şi Nissan la tribunalul din Nanterre (Hauts-de-Seine). Anunțul a fost făcut de avocatul reclamanţilor.

Avocatul Christophe Leguevaques a afirmat că plângerea va fi depusă pentru acuzațiile de înșelătorie, punere în pericol a vieții, escrocherie și practici comerciale înșelătoare. Numărul actual de persoane implicate în acest caz este de aproape 2.000 (mai exact 1.789). Având în vedere că înscrierile continuă, se așteaptă o creștere a acestui număr.

Conform avocatului reclamanților, nu mai este vorba doar despre o dispută între un gigant și o persoană izolată. Disputa se referă la motoarele pe benzină 1.2 TCe sau DIG-T produse de Renault în perioada octombrie 2012 - iunie 2016, care sunt acuzate de supraconsum de ulei, ceea ce duce la o uzură prematură a motorului. Avocatul susține că unul dintre reproșurile aduse Renault este că pune în pericol securitatea utilizatorilor, acuzând compania de jocul ruletei rusești. Lista modelelor afectate de această problemă include Renault Captur, Clio IV, Kadjar, Mégane 3, Scénic 3, Dacia Duster, Dacia Lodgy, Nissan Juke și Qashqai.

Asociația pentru protecția consumatorilor UFC-Que Choisir susține că a avertizat cu privire la aceste motoare încă din 2019. Acțiunea colectivă a fost lansată în ianuarie 2022. Renault a răspuns, prin intermediul unui purtător de cuvânt, că au examinat mereu solicitările primite și le-au răspuns în mod corespunzător. Conform grupului Renault, vehiculele echipate cu aceste motoare rămân sigure și conforme cu reglementările în vigoare. Aproximativ 400.000 de motoare afectate au fost produse la Valladolid (Spania) și Sunderland (Marea Britanie) și au fost utilizate în vehicule Renault, Dacia și Nissan. În Franța, aproximativ 133.050 de vehicule au fost echipate cu aceste motoare. În primele trei luni ale anului curent, grupul Renault a înregistrat venituri totale de 11,5 miliarde de euro, în creștere cu 29,9% față de aceeași perioadă a anului precedent, și a livrat 535.000 de automobile, în creștere cu 14,1% față de anul anterior. Brandul Dacia a înregistrat o creștere de 41% în vânzări, cu aproximativ 150.000 de unități vândute în Europa, datorită noii identități a mărcii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel