Mihnea Costoiu, noul rector al Politehnicii București

mihnea-costoiu
mihnea-costoiu

Mihnea Costoiu a câștigat alegerile pentru funcția de rector al Universității Politehnice București, potrivit Sigma Tv. El îi succede Ecaterinei Andronescu, care a fost aleasă președintele Senatului Universității. Andronescu nu a mai candidat, după ce a avut succesiv două mandate de rector. Prezența la vot a fost de 85 la sută, iar noul rector a luat 75 de procente din sufragiile exprimate.

La alegeri au participat toate cadrele didactice, prin vot direct și secret. Costoiu, care este cadru didactic asociat, a candidat împotriva lui Ion Ciucă, profesor universitar la Politehnică, la Facultatea de Metalurgie. Mihnea Costoiu a lucrat cu Ecaterina Andronescu, în cadrul universităţii, dar şi la Ministerul Educaţiei, în 2009.

Noul rector este absolvent de inginerie economică al Politehnicii, are 40 de ani și mai este cadru didactic asociat la  ASE şi SNSPA. Din 2005, este director general administrativ al Politehnicii.

Prof. Ecaterina Andronescu a declarat pentru DCNews că alegerile au respecta Legea Educației. ”Noi am acționat în litera și spiritul Legii, care separă activitatea academică de cea managerială. Rectorul e președintele Consiliului de Administrație și încheie un contract de management, iar Senatul răspunde de latura academică, științifică. În acest sens, a contat mult specializarea domnului profesor Costoiu, care e specialist în management, iar votul a arătat o largă susținere a noului rector, mai ales că prezența a fost una extraordinar de mare”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel