Mihnea Costoiu, ales în conducerea CESAER. PREMIERĂ în învățământul tehnic superior

Rodica Mitu / 21 ian 2018 / 17:44 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Premieră în învățământul tehnic superior românesc – Rectorul Universității Politehnica din București, Mihnea Costoiu, a fost ales membru în Boardul Conferinței universităților tehnice din Europa – CESAER.

Este pentru prima dată în istoria învățământului superior tehnic românesc când un rector este ales director în boardul celei mai prestigioase asociații a universităților de inginerie din Europa – CESAER.

CESAER cuprinde cele mai importante instituții de învățământ superior tehnic din Europa, fiind înființată în urmă cu 26 de ani. Zilele acestea rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a participat la prima reuniune a boardului asociației, desfășurată la Universitata Stratchlyde din Glasgow, Școția.

Reuniunea s-a concentrat pe realizarea unui Manifest, adresat societății europene, actorilor economici, polici, sociali, care subliniază necesitatea implicării universităților în mecanismul evoluției societății. În cadrul acestui Manifest, Mihnea Costoiu a propus inițierea unui exercițiu de calcul al costurilor pe care le implică programele de educație STEAM (Sciences, Technology, Engineering, Arts, Mathemacs) la nivel național.

Ca mecanism de suport, Mihnea Costoiu susține demararea unei campanii police care are drept scop alocarea unui procent semnificativ mai mare din PIB pentru învățământul superior, care să fie investit în educație pentru perioada 2018-2019. Mai mult, rectorul UPB a subliniat necesitatea colaborării membrilor asociației CESAER cu mediul de afaceri și sectorul industrial pentru obținerea unor rezultate tangibile la nivel economic și social.

[citeste si]

În cadrul acestui parteneriat, vectorul fundamental este reprezentat de dezvoltarea competențelor profesionale relevante pentru secolul XXI. În urma aplicației depuse în anul 2016, UPB a fost selectată să organizeze Conferința anuală CESAER, în octombrie 2018, fiind pentru prima dată când o universitate românească găzduiește această conferință.

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24