Mihail Vlasov, decizie în dosarul de corupție

Mihail Vlasov, (73 de ani), fostul șef al Camerei de Comerț și Industrie a României, urmează să primească, luni,   sentința în dosarul de corupție în care este implicat, anunță stirileprotv.ro. În prezent "împăratul" Vlasov execută o pedeapsă de cinci ani cu executare într-un dosar de trafic de influență.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Mihail Vlasov a incercat sa mituiasca un deputat ca sa promoveze in interesul sau o lege prin care activitatea Registrului Comertului ar fi trebuit sa treaca de la Ministerul Justitiei la Camera de Comert si Industrie. In schimb, parlamentarul Mircea Grosaru ar fi urmat sa primeasca statut de membru al Camerei de Arbitraj International, cu toate avantajele pecuniare implicate de aceasta functie.

Vlasov ar fi incercat sa influenteze mai multi parlamentari - Alina Gorghiu, recent audiata ca martor la DNA, , Florin Iordache, si Aurel Vainer - in vederea semnarii si sustinerii proiectului de lege.

[citeste si]

Mihai  Vlasov a fost condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare cu executare sub acuzatia de trafic de influenta din cauză că ar fi cerut un milion de euro ca sa intervina la nivelul Curtii de Arbitraj International, unde chiar fiica sa era arbitru international, pentru a ajuta o companie sa recupereze anumite prejudicii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel