Mihail Vlasov condamnat la închisoare cu executare. Fostul șef al CCIR se află în detenție, în urma unui alt dosar

Mihail Vlasov, fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul privind promovarea în Parlament a unui proiect de lege care se referea la trecerea Registrului Comerţului de la Ministerul Justiţiei la CCIR. 

Iniţial, în aprilie, Mihail Vlasov a primit o decizie de achitare la Curtea de Apel Bucureşti, însă magistraţii de la instanţa supremă au admis apelul DNA şi au dispus condamnarea lui Vlasov. 

În prezent, Mihail Vlasov se află în detenţie, el fiind condamnat definitiv într-un alt dosar, în iunie 2015, la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. 

Avocat în Baroul Iaşi şi fost preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2015 pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. 

El este acuzat că i-a solicitat fostului deputat Mircea Grosaru să îi susţină interesele prin promovarea unui proiect de lege care prevedea trecerea Registrului Comerţului de la Ministerul Justiţiei la CCIR. De asemenea, Vlasov ar fi încercat să influenţeze mai mulţi parlamentari - Florin Iordache, Alina Gorghiu şi Aurel Vainer - în vederea semnării şi susţinerii proiectului de lege. 

Potrivit procurorilor, după finalizarea proiectului de act normativ, Mihail Vlasov a depus o muncă asiduă pentru influenţarea unor parlamentari din toată sfera politică în vederea semnării şi susţinerii respectivei iniţiative legislative. În special, influenţa s-a exercitat asupra parlamentarilor care au avut calitatea de arbitri în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, notează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel