Mihail Gorbaciov, solicitare către Donald Trump și Vladimir Putin

Elena Badea / 27 ian 2017 / 21:07 Salveaza PDF Comentarii

Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice, avertizează, într-un articol de opinie publicat în revista Time, că amenințarea nucleară pare, din nou, reală și că lumea arată de parcă s-ar pregăti de război. El le cere președintelui american Donald Trump și liderului rus Vladimir Putin să ia măsuri pentru reducerea arsenalului nuclear mondial.


"Declarațiile politicienilor și ale liderilor militari sunt tot mai războinice, doctrinele de apărare sunt tot mai periculoase, iar comentatorii și personalitățile TV se alătură acestor coruri belicoase”, notează Mihail Gorbaciov în articolul intitulat "Se pare că lumea se pregătește de război", potrivit Agerpres.

Fostul lider al URSS este de părere că liderul de la Washington, Donald Trump, și cel de la Moscova, Vladimir Putin, trebuie să prezinte în fața Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) o rezoluție menită să ducă la evitarea unui conflict nuclear. "Ei sunt președinții a două națiuni ce dețin peste 90% din arsenalul nuclear al lumii, prin urmare au o responsabilitate specială", notează Gorbaciov.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28