Mihail Gorbaciov, declarație tulburătoare de pe patul de spital

Informații îngrijorătoare din partea agențiilor ruse de presă, preluate de AFP, privind starea de sănătate a ultimului lider al Uniunii Sovietice.

Mihail Gorbaciov, în vârstă de 83 de ani, a fost internat, în urmă cu o zi, în spital, după ce starea sănătății sale s-a deteriorat. 

"Starea sănătății mele este medie de o săptămână, dar astăzi (joi) sunt la spital. Starea sănătății mele s-a deteriorat", a declarat Mihail Gorbaciov citat de agenția Ria Novosti de pe patul de spital, scrie Agerpres.

Fără a preciza la ce unitate spitalicească a fost internat, Mihail Gorbaciov a dezvăluit că se află conectat la un monitor și că nu renunță la bătălia cu viața. 

"Știți ce caracter am, sunt hotărât să lupt, să trăiesc", a declarat el pentru agenția Interfax.

Potrivit mass-media din Rusia, Mihail Gorbaciov, părintele perestroikăi, ar suferi de diabet.

Din cauza problemelor de sănătate, nu a putut participa în aprilie 2013 la funeraliile fostului premier britanic Margaret Thatcher.

Deși este foarte respectat în Occident, majoritatea concentățenilor lui Gorbaciov îl consideră pe acesta vinovat de destrămarea URSS și de haosul economic și social care a urmat.

În ultimii ani, Mihail Gorbaciov, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1990, a întreținut relații delicate cu actualul președinte rus, Vladimir Putin, pe care l-a criticat în repetate rânduri pentru obstacolele ridicate în calea democrației și l-a îndemnat să cedeze puterea.

Citește și Gorbaciov: Putin trebuie să părăsească imediat puterea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel