Mihail Gorbaciov, candidat la alegerile legislative din Indonezia

Mihail Gorbaciov este candidat în alegerile legislative din Indonezia ce vor avea loc săptămâna viitoare, însă nu este vorba de fostul lider sovietic care a pus capăt Războiului Rece, transmite vineri AFP.

Mihail Gorbaciov Dom, pe numele său complet, este un tânăr indonezian de 32 de ani care candidează pentru un loc de deputat în această ţară din Asia de Sud-Est ce se pregăteşte să-şi aleagă la 17 aprilie preşedintele şi reprezentanţii în parlamentele regionale şi naţional.

Acest specialist în protecţia mediului este născut în 1986, pe vremea când tizul său desfăşura Perestroika, mişcare de reforme menită să modernizeze URSS-ul, dar care nu a putut împiedica dezintegrarea blocului sovietic. Însă Gorbaciov indonezian îşi datorează mai puţin numele său memoriei liderului sovietic decât hazardului.

'Părinţii mei erau siguri că vor avea o fiică, prin urmare s-au panicat când m-am născut, pentru că nu aveau un nume pregătit pentru un băiat', explică tânărul care locuieşte la Jakarta. El a rămas fără nume timp de o săptămână, apoi părinţii săi au fost inspiraţi de numele Gorbaciov văzut într-o revistă.

Gorbaciov, nume cool

'Tatăl meu a găsit că acesta este un nume cool şi, pentru că era numele unui lider puternic din Uniunea Sovietică, ei (părinţii) au decis că mă vor boteza astfel', a povestit acesta. Mihail Gorbaciov recunoaşte că în adolescenţă numele lui cu sonoritate exotică i-a creat probleme, fapt pentru care el prefera să i se spună 'Gorba'. Însă, după ce şi-a constatat neputinţa în calitate de apărător al mediului, tânărul şi-a spus că numele său ar putea fi un atu pentru a proteja natura de pe scena politică. 'Acum, consider că numele meu prezintă avantaje. Chiar dacă ar putea să-mi uite chipul, oamenii nu-mi vor uita numele', şi-a exprimat convingerea Mihail Gorbaciov Dom.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel