Mihaiela Iorga contestă revocarea din funcţia de procuror DNA. Termen la CAB

La Curtea de Apel Bucureşti (CAB) urmează să aibă loc miercuri un termen în procesul în care Mihaiela Moraru Iorga contestă revocarea sa din funcţia de procuror DNA.

Mihaiela Iorga a deschis la CAB un proces prin care contestă ordinul semnat pe 5 iulie de Laura Codruţa Kovesi privind revocarea sa din funcţia de procuror la DNA.

DNA a susţinut atunci că Iorga nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-şef al secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate, arăta DNA.

Ulterior, DNA a anunţat că a identificat mai multe nereguli în activitatea Mihaielei Iorga. "Este o poveste internă a DNA, care este adusă acum în instanţă. Doamna procuror este nemulţumită de rezoluţia de revocare, de acest ordin, şi îl critică şi sub aspect de constituţionalitate. Ar fi aspectul mai profund, mai teoretic al acestei afaceri interne a DNA şi anume modalităţile de revocare a unui procuror. Eu văd DNA ca pe o echipă, o echipă pe care o formează procurorul-şef, însă nu la fel de clare sunt procedurile în care procurorii trebuie să plece şi sunt revocaţi. Este dramatic pentru cariera unui procuror ca, peste noapte, să fie revocat şi să i se interzică accesul la propriile documente şi dosare, nemaiputând să facă apărări din interior. Este exclus pur şi simplu din mediile interne ale DNA şi trimis să-şi reia activitatea la Bacău, ca procuror de judecătorie, unde nici măcar nu sunt posturi vacante. Asta perturbă viaţa oricărui om. Acum îşi aşteaptă soluţia de la justiţie. Această procedură de revocare este foarte precar reglementată. Este afectată de această revocare, care din punctul ei de vedere s-a întâmplat într-un mod intempestiv", a declarat avocatul lui Iorga, Ionuţ Dobrinescu, citat de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel