Mihaiela Cordoș, soția senatorului Alexandru Cordoș, reținută pentru 24 de ore

Mihaiela Cordoș, soția senatorului Alexandru Cordoș, a fost reținută pentru 24 de ore de procurorii DNA, potrivit Agerpres. Ea este acuzată, împreună cu soțul și fiica sa, de trafic de influență, în formă continuată, în 26 de acte materiale, pentru a angaja persoane la Spitalul Județean Cluj. 

Soția senatorului urmează să fie prezentată vineri Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Mihaiela Cordoș este referent în cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj. Senatorul Alexandru Cordoș este urmărit penal pentru complicitate la cinci infracțiuni de complicitate la trafic de influență, în formă continuată-5 acte, dar și fiica celor doi, Andreea Cordoș, pentru complicitate la trafic de influență, în formă continuată- 3 acte. 

Mihaiela Cordoș a pretins de la mai multe persoane foloase materiale cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei pentru ca prin influența sa și a soțului său pe care o aveau asupra unor persoane cu funcții de conducere din Spitalul Clinic Județean Cluj, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a altor instituții publice, să obțină cumpărătorilor de influență posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.

Fiica celor doi este acuzată că în 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, s-a deplasat la locul de muncă al unei persoane și i-a remis acesteia subiectele pentru proba orală a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj. În alte două rânduri, Andreea Cordoș a înapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa îi primise pentru a-și trafica influența pe lângă membrii comisiilor de examinare din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel