Mihai Voicu - PNL: România nu își permite campanie electorală de 90 de zile

mihai voicu
mihai voicu
România nu-şi permite o campanie electorală de 90 de zile deoarece în 2012 se vor organiza două rânduri de alegeri ceea ce ar însemna să fie şase luni de campanie, a afirmat miercuri vicepreşedintele „Mă întreb retoric dacă România îşi poate permite să fie în 2012 - când sunt două evenimente electorale - 6 luni în campanie: 3 luni pentru alegerile locale şi 3 luni pentru alegerile parlamentare. Cred că nu ne putem permite acest lucru, varianta de 30 zile de campanie, cea aflată în vigoare, cred că e absolut rezonabilă pentru ca toate partidele, toţi candidaţii să reuşească să-şi prezinte platformele, programele şi ideile cu care se prezintă în campanie, inclusiv în teren, prin mijloacele de comunicare“, a declarat Voicu, citat de Agerpres

El a adăugat că discuţiile cu PSD privind sistemul electoral de alegere au în vedere menţinerea actualelor prevederi.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) propune prin proiectul legii electorale pe care l-a realizat ca perioada electorală pentru fiecare tip de alegeri să fie de 90 de zile. Potrivit proiectului AEP, se interzice modificarea legii în anul în care au loc alegeri generale, respectiv după anunţarea datei unui referendum naţional, iar urna de votare urmează să fie transparentă.

Campania electorală va începe la data declanşării perioadei electorale şi se va încheia în ziua de vineri care precede data votării, la ora 24,00, se mai arată în proiect. AEP mai propune ca alegerile parlamentare şi prezidenţiale să se organizeze în a treia duminică a lunii noiembrie, iar alegerile locale în prima duminică a lunii iunie. În vederea finanţării procesului electoral se înfiinţează Fondul pentru alegeri generale la termen aflat la dispoziţie Guvernului, pe baza propunerilor AEP, ale MAI şi MAE, stipulează proiectul.

AEP mai reglementează în proiectul supus atenţiei partidelor parlamentare şi procedura în cazul decesului unui candidat, dar stabileşte şi garanţiile financiare pentru fiecare candidat, respectiv listă de candidaţi, şi condiţiile de returnare a acestora.

Citeşte şi:

Ce partid este avantajat de prelungirea campaniei electorale, de la 30 la 90 de zile

Campania electorală va dura 90 de zile, iar românii vor pune buletinele de vot în urne transparente. Vezi ce prevede noul Cod Electoral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel